ÇTSO'da rapor krizi

Hemen her toplantısı tartışma ile noktalanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında  yine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve ÇTSO Meclis üyesi Rahmi Yılmaz ara

Çerkezköy 19.10.2016 22:39:00 0
ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı Meclis toplantısı dün saat 16.30’da Meclis Başkanı Taha Ülker Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda ilk olarak 2016 yılı Eylül ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli, mizanın görüşülerek ibra edilmesi görüşüldü. Oda sekreteri Hakan Gel tarafından yapılan bilgilendirmede, Eylül ayı gerçekleşen gelirin 329 bin 115 TL, ilk dokuz aylık gelirin de 2 milyon 113 bin 89 TL olduğu belirtilirken, Eylül ayı gerçekleşen giderin 125 bin 626 TL, ilk dokuz aylık gerçekleşen giderin de 1 milyon 497 bin 632 TL olarak gerçekleştiği ifade edildi.

 

MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI AKTAŞ GÜLER OLDU

 

Mizanda Banka Hesabının da 1 milyon 835 bin 460 TL olduğu ifade edildi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı. Gündemin diğer maddelerinde ise Meclis üyeliği sona eren Mehmet Aksoy’un yerine atanacak isimler belirlendi. İlk olarak Meclis Başkan Yardımcısının belirlenmesinde Meclis Başkanı Taha Ülker Aktaş Güler’i önerdi. Yapılan kapalı zarf usulü seçimde Aktaş Güler Meclis Başkan yardımcılığına getirildi.

 

AKSOY’DAN BOŞALAN ÜYELİKLERE YENİ İSİMLER GETİRİLDİ

 

Toplantının devamında Mehmet Aksoy’un görev aldığı Akreditasyon İzleme Komitesinde ki görevine Kadir Uz, İnşaat Komisyonunda ki görevine İsmail Akın, Üye ve Kurumlar arası İlişkiler komisyon üyeliğinde ki görevine Mehmet Sait Erdem, Çevre Sağlık ve Eğitim komisyonunda ki görevine Reşat Ünlü ve Dış İşler Fuar ve Sergi üyeliğine de Hacı Mehmet Erdoğan oy birliğiyle getirildi.

 

MÜFETTİŞTEN BİZİM HABERİMİZ YOK

 

Son gündem maddesinde yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişlerince odada yapılan inceleme sonucunda düzenlenen rapor hakkında yapılan bilgilendirme de mecliste yeni bir gerginlik yaşandı. Meclis Başkanı Taha Ülker’in gelen raporu özet halinde okuyacağını belirtmesi üzerine söz alan Meclis üyesi Rahmi Yılmaz, “Bir rapor gönderiliyorsa raporu aslı sunularak fotokopisi de herkese verilsin. Özet okuyacaksanız bu iş olmaz. Özet okuyacaksanız böyle bir hakkınız yok okuyamazsınız. Bakanlıktan gelen raporu üyelere vermek zorundasınız. Raporun sonunda der ki odadaki teftiş sonuçlarında uygunsuz görülenleri meclis üyelerine bilgilendirilmesi emreder. O emrin bize özeti değil aslını gönderin. Burada bir teftiş olmuşsa fotokopi önümüze koyun okuyalım. Biz inanıyoruz zaten oda da herhangi bir yanlış yok. Müfettişten bizim haberimiz yok. Bu bizimle paylaşılmadı” ifadelerini kullandı.

 

HİÇBİR ŞEY BİLMEZSİN AMA HER ŞEYİ SORARSIN

 

Rahmi Yılmaz’ın sözünü bölerek araya giren Meclis üyesi Hacı Mehmet Erdoğan ise Yılmaz’a yüklenerek, “ Odaya ayda bir sefer mi geliyorsun. Bu teftişten hepimizin haberi var. İstanbul’da yaşamama rağmen benim bile haberim var. Sen burada yaşıyorsun ama senin haberin yok. Odayla bu kadar ilgisizsiniz. Oda çalışanlarının ismini ve ne görev yaptıklarını bilmezsin ama her şeyi soruyorsun” diyerek Yılmaz’a tepki gösterdi.

 

OLUMSUZ SONUÇ ÇIKSA SEVİNECEKMİYİZ

 

Rahmi Yılmaz’a özel müfettiş gelmediğini ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise, “Biz kalkıp da müfettişin boynunu sıkmadık Rahmi beyin bilgi almayın diye. Biz mi seni çağırttırmadık. Sizi çok rahatsız ettiğini iyi biliyorum. Nasıl bir sonuç geldiğini sen benden daha iyi biliyorsun” derken, konuyla alakalı söz alan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Akın da “Bu masa başında oturuyorsak eğer gelen raporda bir şeyin olmamasıdır ve buna sevinmemiz gerekiyor. Hepimiz arkadaşız eşiz dostuz. Olumsuz bir sonuç çıksa buna hepimiz sevinecek miyiz ben bunu anlamıyorum” diye konuştu.

 

DEMEK Kİ BİZİMLE ALAKASI YOK

 

Rahmi Yılmaz da gelen raporun altında üyelere bilgi verilecek yazısının yazdığını iddia ederek, “Müfettiş raporunun aslını getirin. Raporun altında eğer meclis üyelerinin tamamına okunsun yazmıyorsa tamam okunmasın. Bende bu kadar iddialı konuşuyorum. Böyle bir yazı yazmıyorsa okumanıza gerek yok. 18 yılık meclis üyesi olarak teftiş sonuçları meclis üyeleriyle paylaşılması raporun altında yazar. Bunda eğer yazmıyorsa bizimle alakası yok demektir. Okunmuyorsa ben durmam ve inceleme raporunu bizlere dağıtacaksınız” diyerek meclis salonunu terk etti.

 

14 ŞİKAYETİ TEŞEKKÜR ALARAK GEÇTİK

 

Rahmi Yılmaz’ın salonu terk etmesinin ardından yeniden söz alan Başkan Süleyman Kozuva, yapılan 14 şikayetin hepsinden de teşekkür alarak geçtiklerini ifade ederek, “ Şikayetlerde ağır ithamlar var ve insan bunu düşmanına bile söyleyemez. Allah’ıma şükürler olsun ki şikayetlerin tamamından alnımızın akıyla geçtik” dedi.

 

KASIM AYI MECLİSİNDE OKUNACAK

 

Kozuva, konuşmasının sonunda ise raporun tümünün meclis üyelerine dağıtılması konusunda Rahmi Yılmaz’ın haklı olabileceğini belirterek, “ Biz bu konuyu geri çekiyoruz. Bakanlığa bu raporun tümünün meclis üyelerine dağıtımıyla ilgili herhangi bir engel olup olmayacağını soracağız. Olumlu bir cevap gelmesi halinde Önümüzdeki mecliste tüm raporu ve ithamları burada sizlere açıklayacağız” diye konuştu. Büyük tartışmaya neden olan raporun Kasım ayında okunup okunmayacağı ise merak konusu oldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10