"Tiyatroyu Çerkezköy'de yaygınlaştırmak istiyoruz"

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Akbank Sokak'ta faaliyet gösteren Murat iletişim sahibi dizi oyuncusu Murat Danacı ve eşi Hacer Danacı ile kurdukları MRT oyunculuk şirketi ile Çerkezköy'de tiyatro e?

Çerkezköy 20.10.2016 20:14:00 0

“AMACIMIZ TİYATRONUN DAHA DA YAYGINLAŞMASINI SAĞLAMAK”

 

Hacer Danacı yaptığı açıklamada “ Günümüzde sosyal medyanın yaygınlaşması nedeniyle halkımızın tiyatroya olan ilgisi azaldı. Bizde tiyatronun ülke ve Çerkezköy’de yaygınlaşmasına katkı sağlamak düşüncesi ile eşim ile birlikte kurduğumuz tiyatro eğitim merkezinde bunu başarmada kararlı olacağız” diye konuştu.

 

“EĞİTİM VERECEĞİZ”

 

Oyunculuğa karşı küçük yaşlarda merak sardığını kaydeden Murat Danacı “ İlkokul çağlarında İstanbul’da Tiyatro, müzik ve piyano dersleri aldım. Daha sonrada tiyatro, oyunculuk, şan ve drama konusunda da eğitim aldım. Birçok tiyatro oyunu olmak üzere sinema filmi ve dizilerde oyunculuk yapmaya başladım.  Çerkezköy’de kurduğumuz MTR oyunculuk eğitimi merkezimiz ile de tiyatro eğitimi vermeye başladık. Eğitimlere ilkokul öğrencilerinden başlayacağız. 20 şer kişilik gruplar olduğunda eğitimlerimiz başlayacak tiyatro eğitimi kayıtlarımız başladı. Tiyatro eğitimine katılacak olanlara Milli Eğitim  onaylı sertifika vereceğiz. Eğitimlerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğince gerçekleşecektir” dedi.

 

“OKULLARDA TİYATRO GÖSTERİMLERİNE 20 EKİM’DE BAŞLADIK”

 

Murat Danacı ve eşi Hacer Danacı, öğrencilere tiyatroyu sevdirmek için MTR eğitim Merkezi olarak profesyonel  8 tiyatrocunun rol aldığı Kırmızı Pabuçlar oyununu Çerkezköy başta olmak üzere Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde ve il merkezinde daha sonra tüm Trakya çapında ki okullarda sergileyeceklerini ve daha sonrada ülke çapına yayacaklarını kaydetti. Murat Danacı, “Amacımız tiyatronun yaygınlaşmasını sağlamak olduğu gibi sosyal yaşamında daha renk kazanmasına katkı sağlamaktır. Ayni zamanda tiyatro ülke kültürünün çok daha gelişmesi acısından da önemli olduğunu düşünerek insanların birlik ve beraberlerini çok daha pekiştirmeleri acısından da önem kazanmaktadır. Bu nedenle tiyatronun yaygınlaşmasını sağlamak için ilçemizde tiyatro eğitimleri vereceğiz. Kendi profesyonel ekibimizin sahnelediği 8 kişilik bir oyuncu kadrosunun yer aldığı Kırmızı pabuçlar adlı tiyatro oyununu 20 Ekim itibariyle ilçemizde başlattık.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10