Yazar Süleyman Bulut öğrenciler ile buluştu

Çocuk edebiyatının usta kalemlerinden Süleyman Bulut önceki gün Gülerçin Koleji çok amaçlı salonda düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi. 

Çerkezköy 23.10.2016 22:46:00 0
Yazar Süleyman Bulut öğrenciler ile buluştu

ÖĞRENCİLERE HAYATINI ANLATTI

 

Öğrenciler ile söyleyişi yapan usta kalem Süleyman Bulut daha sonra ise yazarlığa nasıl başladığını konu alan hayat hikayesini anlattı. Eğlenceli ve hoş bir muhabbet havasında geçen söyleyişinin ardından Süleyman Bulut, hafta boyunca kurulan kitap standından kitap alan öğrencilerin kitaplarını imzaladı. Bugüne kadar 42 kitabının yayınlandığını kaydeden Bulut, öğrencilere okula giderek değil, çok okuyarak yazar olabilirsiz diyerek tavsiyelerde bulundu.

 

“KİTAPLARA İLGİYİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

 

Söyleyişinin ardından Okul Müdürü Ömer Kürklü, usta yazar Süleyman Bulut’a günün anısına çiçek takdim etti. Amaçlarının öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılamak olduğunu kaydeden Okul Müdürü Ömer Kürklü “ Öğrencilerimizin kitaplara karşı ilgisini arttırmak ve kitap okumalarını sağlayarak hayal ve yorum gücünü artırmak istiyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizle okudukları kitapların yazarını tanıştırarak onları ileride hatırlayacakları güzel bir anı sahibi yapmaktır. Bu doğrultuda yapılan etkinliklerle amaçlarımıza ulaştık” dedi.

 

“SÜLEYMAN BULUT KİMDİR”

 

Usta kalem Süleyman Bulut, çocuk edebiyatçısıdır. 1954 yılında Beyşehir­ Tolca Köyü’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi, iktisat Fakültesi’ni bitirdi. Tiyatroyla ilgilendi. Radyonun çeşitli programları için oyunlar, metinler, televizyon için masallar yazdı. Küçümen Karcık ve Aloş adlı çocuk oyunlarıyla Milliyet Sanat Dergisi’nin Çocuk Oyunu Yarışması’nda (1976) başarı ödülü aldı. Aynı yıl Dost adlı oyunuyla Hürriyet gazetesinin düzenlediği Muhsin Ertuğrul Oyun Yarışması’nda başarı ödülü aldı.Sarıtay, Kar Tanesi,Oklu Kirpi ile Konaklı Kaplumbağa,Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler bazı önemli çocuk kitaplarıdır.

 

PINAR SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10