Başarılı öğrencileri Rahmi Koç müzesine götürdüler

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Sosyal Dernekçilik kapsamında yaptıkları çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde ilçe

Çerkezköy 24.10.2016 22:24:00 0
Başarılı öğrencileri Rahmi Koç müzesine götürdüler

“40 ÖĞRENCİYİ GÖTÜRDÜK”

 

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay,öğrencilere yönelik gerçekleştirdikleri müze gezisi ile ilgili şunları söyledi. Akay, “Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneğini kurduğumuzda yaptığımız açıklamalarda derneğin bir tabela derneği olmayacağını sosyal aktiviteler olmak üzere ilçe kalkınmasına da katkı sağlayacağımızı belirtmiştik. Bu kapsamda dernek olarak sosyal dernekçilik anlamında ilçemizdeki okullarda eğitim öğretim gören başarılı öğrencilerimize yönelik biz müze gezisi düzenledik. İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile gerçekleştirilen bu çalışmamızda ilçemiz orta okullarında  7. Ve 8. Sınıflarında eğitim öğretim gören başarılı 200 öğrenci tespit edildi ve bizde bu başarılı öğrencilerimizi gruplar halinde İstanbul Haliçteki Rahmi Koç Müzesine gezi programı hazırlayarak ilk etapta 40 öğrencimizi önceki gün öğretmeleri eşliğinde dernek yönetimiz müzeye götürerek gezdirdi. Bu  gezide  Mevlana Ortaokulundan 20 öğrenci 125. Yıl Ortaokulundan da 20 öğrenci olmak üzere toplamda ilk etap da 40 öğrencimizi götürdük.Ayrıca İlçemiz Sağlık kuruluşlarından İrmet Hospital’de bizlere doktor ve hemşire vererek sağlıkla ilgili olabilecek durumlarda bizlere yani öğrencilerimizin daha sağlıklı gidip gelmeleri konusunda katkı sağladılar. Öğrencilerimizin yiyecek ihtiyaçları tarafımızdan ulaşımların ise bizlere bu konuda katkı  ve destek veren Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma derneğine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta da Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün temin edeceği araçlarla 80 öğrencimizi daha bu proje kapsamında Rahmi Koç Müzesine götüreceğiz.”dedi.

 

ÇOÇUKLAR ÇOK MUTLU OLDU

 

Murat Akay, Rahmi Koç Müzesini gezen öğrencilerin çok mutlu olduklarını da belirterek, “ Özellikle belirtmeliyim ki Rahmi Koç Müzesini ilk kez ziyaret ettiklerini belirten çocuklarımız müzeyi gezmekten ve görmekten son derece mutlu olduklarını belirtmeleri bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Bizlerde onlar ka bizlerde onlar kadar mutlu olduk. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza böylesine önemli müzeleri görmelerine bundan böylede vesile olmaya çalışacağız.Çocuklarımızın mutluluğu demek toplumun mutluluğu demektir” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10