Mandalı: Başkanlık sistemini gereksiz buluyorum

Kapaklı Corner Park AVM'de Bulunan Anadolu Taş Fırın Restaurant'da Kapaklı ve Çerkezköy'de ki basın mensuplarını akşam yemeğinde ağırlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MandalÄ?

Kapaklı 25.10.2016 22:09:00 0
Mandalı: Başkanlık sistemini gereksiz buluyorum

“BASIN BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

 

Yerel basına çok büyük görevler düştüğünü belirterek konuşmasına başlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Bizlerin sadece hizmet yapması yeterli olmuyor, yaptığımız hizmetleri siz değerli basın mensuplarının halkımıza duyurması gerekiyor. Kapaklı 3 bin 500 hektarlık alana hizmet ederken şimdi ise 20 bin hektara hizmet etmektedir. Tüm basın mensubu arkadaşların gördüklerini gazetelerine dökerken, şeffaf bir şekilde yazdıklarını görüyoruz. Zaman zaman saldırılara maruz kalıyorsunuz. Bazıları ise canından oluyor. Birçok yerde basın mensuplarının isimleri caddelere, parklara veriliyor. Bunlardan bir tanesi Uğur Mumcu, çok güzel sözleri vardır. Uğur Mumcu, 15 Temmuz’u yılar öncesinden görerek bunların bir gün başımıza geleceğini ifade etti. Ama nedense biz siyasetçiler bazen işimize geleni görüyoruz, işimize gelmeyeni görmüyoruz. Demek ki basının yapmış oldukları haberleri iyi bir şekilde değerlendirmeye almalıyız. Nasıl ki bazı ülkelerin istihbarat teşkilatları var, bizimde bu şekilde basın mensubu arkadaşları çalıştırmamız lazım. Basının haberleri bizim için çok önemli” diye konuştu.

 

“DEMOKRASİ KAVRAMINI OTURMAMIZ GEREKİYOR”

 

Sorunların çözümü için demokrasi ve hukuk temellerinin sağlama alınması gerektiğini kaydeden Mandalı “   Sorunların toplu çözümü için demokrasiye ve hukuğa, karşılıklı saygı ve sevgiye ihtiyacımız var. Yakın zamanda 93. yıl dönümünü kutlayacağımız Cumhuriyet'in şu an temelleriyle oynanıyor. Yanlışa yanlış ile cevap verdiğiniz takdirde 15 Temmuzlar, 80 ihtilalleri, 1970'lerdeki muhtıra, 28 Şubat ve hatta 60 ihtilalinin kaçınılmaz olduğu görülmektedir. Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu temellere sahip çıkalım ki vatanımızı savunabilelim. Bunun içinde iki ana artel olan hukuk ve demokrasi kavramlarını oturtmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Mandalı “ Orta doğu ülkelerinden Türkiye’ye göç eden kişilere karşı “ gelin biz size de bakarız” algısı yaratılıyor. Bu konu ülkenin geleceğini etkiliyor. Hükümet tarafından gündeme getirilen Başkanlık sistemi ülke gündemine oturmasını ise gereksiz olarak görüyorum. Bizler demokrasinin gelişimiyle uğraşmak zorundayken şimdi bir de başkanlık sisteminden söz eder olduk. İşid'i Pkk'yı, FETÖ'yü unuttuk şimdi bir de kendi konumumuzdan uzaklaşarak, başkanlık sisteminin peşine düştük. Siyasiler olarak vatandaşın özgürlüğünü düşünerek, Türkiye'nin özü olan Cumhuriyete sahip çıkmalıyız.

Biz vatandaş olarak, sosyal demokrat, milliyetçi AK Partiliyiz. Bunun ne demek olduğunu vatandaş zamanla anlar " dedi.

 

“CAMİ YERİNE DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

 

Meydan projesi içerisinde mevcut Merkez Camisi yerine Recep Güven Aile çay bahçesine bir cami yapmayı düşündüklerini söyleyen başkan Mandalı” Meydan projesinin resmiyet kısmında sorunlar var. Kapaklı Belediyesi kamulaştırma bedelini ödemektir. Projenin ise yüzde 90’ı tamamlandı ve diğer kısmı da tamamlanıp 2017 yılının ortalarında bitecektir. Planlanan proje ana yol üzerinde ve buradaki anayol Karayolları Müdürlüğü'nde, TREDAŞ'dan tutun; bankalarla ilgili ATM'ler, TESKİ ile ilgili kanalizasyon ve içme suyu hattı, diyanetle ilgili cami yerini değiştirme fikri var. Cami yerini değiştirmek istiyoruz. Camiyi ise Metin Parkı'nın oraya alıp mevcut camimizi de Kapaklı Belediyesi bünyesine alarak, Kapaklı'ya yakışır bir etnografya müzesine çevirmek istiyoruz. Bunları yapabilmek için adeta bir gecekondu gibi kalan Elfide Erdegül İlkokulu'nun yerini istedik ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bu okul karşılığında 3 okul yapalım dedik. Ancak bu teklifimizi kabul etmediler. Bunu kabul etmemelerine ise bizler anlam veremedik.Devletle bu sorunu çözemedik ve çözülmeyeceğe de  benziyor. Büyükşehir Belediyesi ilçemize 40 derslikli bir okul yapıyor, inşallah ikinci döneme kadar teslim edeceğiz” dedi.

 

“PROJEYİ PROGRAMA ALACAĞIZ”

 

Kapaklı’da yapılması planlanan Kapalı Spor Salonu ile ilgili soruyu da değerlendiren Mandalı “ Gençlik Spor Bakanlığına Kapalı Spor Salonu ile ilgili projemizi gönderdik. Ama şuana kadar olumlu bir cevap alamadık. Kendileri yapmadı diye bizde boş durmayacağız. Bu projeyi  de 2017 programına alıp, 2018 yılının sonlarına doğru tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10