Satıcı ve vatandaşların yüzü gülüyor

Çerkezköylü balıkçılar son günlerde balık çeşitlerinin bollaşmasıyla fiyatların 5-10 TL arasında düşüş yaşandığını, fiyatların düşmesiyle birlikte de satışların arttÄ

Çerkezköy 27.10.2016 21:03:00 0
Satıcı ve vatandaşların yüzü gülüyor

TÜM  BALIK ÇEŞİTLERİNDE FİYATLAR DÜŞÜŞ BÜYÜK OLDU 

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden İlker Diş, “Son günlerde bol balık çeşidinin çıkmasıyla birlikte fiyatlarında düşüş oldu. Özellikle bu yıl palamut’un bol oluşu da bizleri olduğu kadar vatandaşlarımızı da sevindirdi.İlk zamanlar fiyatı yüksek olmasına rağmen bollaştıkça da fiyatı çok düştü. Tane olarak satılan palamut fiyatlarında şu anda 5-10 TL arasında seyrediyor. Bu nedenle palamut mevsimi son bulmadan halkımızın ucuz ve bol palamut yemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

 

BALIK FİYATLARININ DÜŞECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİK

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık Sahiplerinden Volkan Biber’de, “Geçtiğimiz günlerde basına yaptığımız açıklamamızda balık fiyatlarının düşeceğini ve balık yemeyenin kalmayacağını söylemiştik.İşte şimdi bol balık yemenin tam zamanı. Hem balık çeşitleri bollaştı hem de fiyatları da ucuzladı. Şimdi ucuz ve bol balık yemenin tam zamanıdır.Fiyatların düşmesi bizlerin ve vatandaşları memnun etti”dedi.

 

HERKES BOL BALIK YEMELİ

 

Yaşar Balıkçılık Satış temsilcisi Dursun Yaşar ve Emin Ayaş’da, “Balık bollaştıkça fiyatlarında düşmesi vatandaşlarında balık talebi bir hayli yoğun oluyor. Dolayısıyla yoğun talep karşısında da bizlerinde satışı artırıyor. Balık sezonunda her kes bol balık yemeli. Özellikle havalar soğudukça çıkan balık daha da lezzetli oluyor. Balık ayni zamanda çok yararlı bir besin. Bu nedenle herkesin bol balık yemesini tavsiye ediyoruz. Geçen haftaya göre balık çeşitlerinde yüzde elliye varan bir düşüş oldu. Geçen hafta 15 TL olan hamsinin fiyatı 10 TL’ye düştü.Fiyatlar düştü talep arttı”diye konuştular.

 

KIRMIZI ET YERİNE BALIK TERCİH EDİN

 

Çerkezköy Fatih balıkçılık sahibi Fatih Keskinoğlu’da hem mevsim hem de balığın ucuzlamış olması nedeniyle vatandaşların kırmızı et yerine balığı daha çok tercih etmeleri gerektiğini söyledi.Fatih Keskinoğlu, “Balık yemek insanı hem zinde tutar hem de kırmızı ete oranla daha faydalı bir besindir. Bu nedenle fiyatlar düşmüşken balık yemeyen kalmasın her kesin bol ve ucuz balık yemesini tesviye ediyorum.Fiyatların düşmesinden memnunuz.”dedi.

 

BU FIRSAT HER ZAMAN OLMUYOR

 

Bekir Balıkçılık sahibi Bekir Sal’da, “ Her balık sezonunda böyle bol balık çeşidi olmadığı gibi fiyatları da bu kadar düşmüyor. Ama bu sezon özellikle son on gündür çok daha bol balık çeşidi çıkmasıyla birlikte fiyatlarda da büyük düşüş var. Bu nedenle bu bol balık zamanında hazır balıkta ucuzlamışken her kes bu fırsattan yararlanmalı ve bu fırsat her zaman olmuyor bu nedenle balık sezonunda bol şekilde balık yenmeli diyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10