29 Ekim coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yıldönümü ile Kapaklı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Kapaklı 29.10.2016 13:22:00 0
29 Ekim coşkuyla kutlandı

PROTOKOLLE BAYRAMLAŞTILAR

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da coşkuyla kutlandı. Kutlama programı İlçe Kaymakamlık binasında Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ilçe protokolü ile bayramlaşmasıyla başladı. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik,  “Cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıl dönümü ile ilçemizin 94’üncü kurtuluş yıl dönümünü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz 93 yıldır Cumhuriyetle yönetiliyor. Ne mutlu bize ki böyle güzel bir rejim ile yönetiliyoruz. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

 

KUTLAMALAR FUTBOL SAHASINDA DEVAM ETTİ

 

Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Tekin Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Bayramı ve Kapaklı’nın kurtuluş yıl dönümü kutlamaları Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti.

 

ÖĞRENCİ VE VATANDAŞLARI SELAMLADILAR

 

Tören alanı girişinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte tüm okulları tek tek selamlayan Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından program okulların tören alanından geçişleri ile devam etti.

 

DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ

 

Kutlama programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her şeyini kaybetmiş bir milletin yeniden doğuş zaferidir. Bugün Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümünü kıvançla kutluyoruz. Yüce Türk Milleti huzur dolu huzurlu yarınlar için çalışacak ve Atasının ilkelerine sahip çıkacaktır. Halkın halk tarafından yönetilmesi olan demokrasinin en faydalı meyvesi Cumhuriyettir. Vatanın geleceği için Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşına başlarken Cumhuriyet ışığından güç almıştır. Birliğimizi bozmak için uğraşan terör örgütlerine taviz vermemek için vatanın ve ulusun birliğine her zamankinden daha çok önem vermeliyiz” dedi.

 

KURTULUŞ KOŞUSU DÜZENLENDİ

 

Ahmet Büyükçelik’in konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Asuman Gür’ün kompozisyonunu okuması ile devam etti. Serdar Tunç yönetimindeki minikler halk oyunu ekibinin muhteşem gösterisi, büyük alkış aldı. Program, öğrenciler arası 60 metre, 400 metre bayrak ve kurtuluş koşusu yarışları ile devam etti.

 

PROGRAM BAYRAK FİNALİ İLE SONA ERDİ

 

Program 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Programda Duygun Özbek yönetimindeki Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen ve 15 Temmuz darbe girişimini konu alan gösteri ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Program Çerkezköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bayrak finali ile sana erdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10