5 yıllık ağrı 7 saatlik operasyonla geçti

Tümör hastası olarak Özel İrmet Hospital Hastanesine başvuran ve beyinle boyun arasında bulunan tümör yüzünden yaklaşık 5 yıldır ağrı çeken Ali Yerişanoğlu, büyük risk taşıyan ameliy

Çerkezköy 31.10.2016 19:26:00 0
5 yıllık ağrı 7 saatlik operasyonla geçti

HER HASTANE DE YAPILMAZ

 

Çelebi Öğrenci Yurdu aşçılarından Ali Yerişanoğlu, yaklaşık 5 yıldır yaşadığı sıkıntılarına geçirdiği ameliyatla çözüm buldu. Beyin ile boynu arasında oluşan Tümörden dolayı Özel İrmet Hastanesi Op.Dr. Kamran Aghayev’e başvuran Yerişanoğlu, yaklaşık yedi saatlik ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Riski büyük olan ameliyat hakkında bilgi veren Op.Dr. Aghayev, “hastamızın kafa ile boynun birleştiği yerde büyükçe bir tümör vardı. Yavaş büyüyen bir tümörlerden. Normalde bu ameliyatlar çok zor ve ekip şeklinde yapılıyor. KBB, Beyin Cerrahı ve gerekirse kalp damar cerrahları giriyor. Her hastane de yapılmaz” dedi.

 

TÜRKİYE DE İLK KEZ YAPIYORUM

 

Türkiye de ilk kez bu tarz bir ameliyatı kendisinin yaptığını ifade eden Kamran Aghayev, “Ameliyat uzun sürdü ve iyi geçti. Tümörü tamamen çıkardık. Beyne giden şah damarı sarmış. Uzun bir kist vardı. Ameliyattan sonra bir problem olmadı ve geziyor, konuşuyor, gülebiliyor. Perşembe günü ameliyat oldu. Ameliyattan sonra da tedbir amaçlı MR çektirdik. Buraya gelmeden önce de çok hastane dolaşmış. Risk oranı çok yüksek bir ameliyat. Tümörün neye bağlı olduğu belli değil ve patolojiden sonra belli olacak. Boyunda olduğu için dokular esneye biliyor ve dışarıdan da gözükmeyebiliyordu. Şikayet olarak uyuşmalar oluyor. Yüze giden sinirler baskı altındaydı. Böyle bir ameliyatı Türkiye de ilk kez yapıyorum” diye konuştu.

 

AMELİYAT YEDİ SAAT SÜRDÜ

 

Ali Yerişanoğlu geçirdiği riskli ameliyatın ardından sağlığına kavuşurken, ilk etapta konuşmakta zorlandığı için abisi Yılmaz Yerişanoğlu yaptığı konuşmada, hastane yetkililerine teşekkür ederek, “ameliyat yaklaşık 7 saat sürdü. Buranın dışında farklı hastanelere gittik. Kalpte sıkışma nefes darlığı oluyordu ama gittiğimiz hastanelerde bir sıkıntı çıkmadı. Bacakta uyuşma olunca beyin MR’ı istendi. Orada sıkıntı ortaya çıktı. Buraya geldiğimizde ameliyatın zor olacağı ve doktorumuz bunu Türkiye de 5-6 doktorun yapabileceğini bunun da bir tanesinin kendisi olduğunu ifade etti” dedi.

 

DOKTORLARI DELİ HASTANELERİ DE SAĞLIK OCAĞI GİBİ GÖRÜYORLAR

 

Yerişanoğlu konuşmasının sonunda ise, “Ailece görüştüğümüz böyle bir şey nasıl olabilir düşüncesiyle çok doktora gittik. Profesörlerle karşılaştık ve zor ameliyat olduğu masada kalabileceği ifade edildi. Yapmaya cesaret edemediler. Yine buraya geldik ve doktorumuz sağ olsun güzel bir ameliyat oldu. İstanbul’da ki hastaneler Çerkezköy ve Kapaklı’yla alakalı olarak hastanelerde doktorları deli, hastaneleri sağlık ocağı ve bizleri de cahil gibi görüyorlar. Çerkezköy Kapaklı denildiğinde olumlu bakmıyorlar” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10