Balık fiyatlar düşmeye devam ediyor  

Son günlerde bol balık çıkmasıyla birlikte balık fiyatları bir hafta içinde düşüş kaydetmesi vatandaşları sevindirdi. Çerkezköylü balıkçılar son bir hafta içinde balık çeşitlerinin t

Çerkezköy 1.11.2016 20:04:00 0
Balık fiyatlar düşmeye devam ediyor  

BALIK HEM BOLLAŞTI HEM FİYATLARI HERKESİN ALACAĞI ŞEKİLDE DÜŞTÜ

 

Çerkezköy’de yıllarca balıkçılık yapan balıkçı Bekir Sal, “Son bir hafta içinde tahminlerin üzerinde bol balık çeşidinin çıkması fiyatları da 10-15 TL arasında düşüş kaydetti.Bu sezon özellikle Cinekop ve palamut’un önceki yıllara göre daha bol olması biz balıkçıları ve vatandaşları da sevindirdi. Şu anda tane olarak satılan palamut 5-7 TL arasında değişiyor. Balık fiyatlarının bir hafta gibi kısa bir sürede iki kez düşmesiyle birlikte balık fiyatları bu nedenle daha da ucuzladı.Balığın ucuzlamasıyla da balığa olan talep arttı”dedi.

 

BALIK MEVSİMİNDE BALIK YENMELİ

 

Balıkçı Bekir Sal, balık mevsiminde daha çok tüketilmesi gerektiğini de belirterek, “Özellikle şu günlerde çıkan balık daha lezzetli oluyor sebebi ise hava soğuk.Havalar soğudukça çıkan balık daha lezzetli olduğu için vatandaşlarda böyle soğuk havalarda balığa karşı talepleri çok oluyor.Kısacası balık mevsiminde bol balık yenmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 

BU YIL BALIK DAHA DA UCUZLADI

 

Balıkçı Bekir Sal, balığın son günlerde çok daha bollaşmasıyla birlikte önceki yıllara göre bu mevsimde balığın daha da ucuzladığını söyledi. Balıkçı Sal, “Balık fiyatları daha da düşmüşken balık yemeyen kalmasın her kes bol balık yesin. He zaman böyle bol balık ve fiyatı da bu kadar ucuz olmuyor bu nedenle vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirerek bol balık tüketmelerini tavsiye ediyorum. Perşembe günü kilogramı 15-20 TL olan çinekop’un bollaşmasıyla şu an kilogramı 10 TL’ye düştü. 950 gramlık palamut’un tanesi ise 15 TL’den 7 TL’ye kadar düştü” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10