FETÖ zanlıları savcı karşısında

FETÖ soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz Perşembe günü sabah saatlerinde 5 ilde eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize

Çerkezköy 2.11.2016 08:04:00 0
FETÖ zanlıları savcı karşısında

Sabah saatlerinde Tekirdağ Çorlu ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde 6 gündür gözaltında bulunan ÇESİAD Başkanı H.A, Genel Sekreteri E. P ve Bölge koordinatörü E.Ö ile aralarında işadamı, sanayici ve çok sayıda esnafın bulunduğu zanlılar sabah saatlerinde Çorlu KOM ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri ile birlikte Çerkezköy Adliyesi’nin arka kapısından içeri alınarak soruşturma savcısının karşısına çıkarıldılar.

 

GÜN BOYUNCA İFADELERİ ALINDI

 

6 araçla Adliyeye getirilen FETÖ zanlıları A.A., C.A., H.M.Ö., M.Y., A.Y., C.A., A.Y., K.A., B.Ö., M.A., İ.S.T., C.A., Y.K., A.H.A., B.A., M.S.T., A.A., H.Ş., İ.S., M.T., Y.A., M.B., S.S., İ.H.G,E.Ö., R.A.A., Y.İ,E.P., S.Ö., Y.Y., İ.T., H.A., Y.B., Y.A., L.Y., S.A., Ö.D., Ö.K.’nün sorguları gün boyunca devam ederken, zanlılar arasında bulunan bazı isimlerin ise eli kanlı terör örgütü FETÖ'nün kapalı devre kullandığı haberleşme sistemi Bylock programını kullandığı da sızan bilgiler arasında yer aldı. Adliye önünde bekleyen kalabalık zanlılar araçtan indirildiği esnada “Siz suçsuzsunuz. Adalet yerini bulacak” diyerek Adliye’ye getirilen yakınlarına alkışlı destekte bulundular.

 

İKİ KİŞİ FİRARİ

 

Kanlı darbe girişimi öncesi Çerkezköy’de kapatılan Bank Asya Şubesinde Müdürlük yapan M.Y’nin çek karnesi almak isteyen ve bankadan kredi kullanan bazı hatırlı müşterilerine himmet ve kurban adı altında para topladığı da iddialar arasında yer aldı. Soruşturma kapsamında ise 2 FETÖ şüphelisi M.Ö ve İ.S’nin firari olduğu iddia edilirken, zanlıların sabah saat 09.00’da başlayan savcılık sorguları ise  gece gazetemizin baskıya girdiği 21.00 saatlerinde devam ediyordu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10