Atık getirme merkezi yılsonunda tamamlanacak

Kapaklı Belediyesi Atık Getirme Merkezi yapım çalışmaları aralıksız bir şekilde sürerken, yetkililer yaptıkları açıklamada ise projenin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedeflendiğini kaydetti.

Kapaklı 2.11.2016 19:03:00 0
Atık getirme merkezi yılsonunda tamamlanacak

“ÜCRETSİZ GETİREBİLECEKLER”

 

İlçe merkezine yakın bir konuma sahip olan Atık Getirme Merkezine vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceklerini kaydeden yetkililer “ Vatandaşlar evlerinde biriktirdiği atıkları ücretsiz olarak tesise getirebilecekler. Vatandaşlarımız taşıyamayacağı atıklar için belediyemiz 4448059/118 numaralı telefonu arayarak belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden ücretsiz destek alabilirler. Atık Getirme Merkezimize; kağıt , plastik, cam, metal, ahşap, tekstil, kurşunlu piller, pil ve akümülatörler, flüoresan, elektrikli ve elektronik atıklar, ilaçlar, yağlar ve hacimli atıklar ile ömrünü tamamlamış lastikler olmak üzere 13 farklı kategoride atıklar toplanacak. Atık Getirme Merkezimize; mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar ile patlayıcı ve radyoaktif atıklar kabul edilmeyecek” diye konuştu.

 

“GÜNLÜK YAŞANTI TARZIMIZ OLMALIDIR”

 

Konuyla ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Havanın, toprağın, yüzey ve yeraltı sularının kirlenmesi ile koku ve gürültü gibi çevre üzerindeki olası olumsuz etkileri ve insan sağlığı açısından doğrudan risk oluşturan kirlilik kaynaklarını önlemek veya azaltmak amacıyla atık yönetim sisteminde üretilen atık miktarının azaltılması, atıkların kaynakta ayrı toplanması, yeniden kullanımı, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertaraf edilmesini sağlamak hedefimizdir. Atıkların kaynağında ayrı toplanmasında, taşınmasında ve atık getirme merkezlerinde biriktirilmesinde, çevre ve insan sağlığına zarar vermesini önleyecek ilgili mevzuatta belirtilen tedbirlerin alınması sağlayarak, atıkların çevreye karşı olumsuz etkilerini minimize edeceğiz. Projenin tamamlanması ve tesisin işletmeye alınması ile halkımıza konu ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmayı planlamaktayız. Çevreyi korumak ve atıklarımızı kaynağında ayrı toplamak bir sosyal sorumluluk çalışması değil, mevzuat gereği uymamız gereken günlük yaşantı tarzımız olmalıdır.”dedi.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10