SAVCI FETÖ ZANLILARINI TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK ETTİ

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından yurt genelinde başlatılan FETÖ operasyonu 1. dalgasında geçtiğimiz Perşembe günü 5 ilde eş zamanlı operasyonla darbenin 104. gününde gözaltına alınan zan

Çerkezköy 2.11.2016 20:05:00 0
SAVCI FETÖ ZANLILARINI TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK ETTİ

Çerkezköy'deki FETÖ soruşturması kapsmında yürütülen operasyonda 6 gün önce 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan aralarında iş adamı sanayici ve esnafın da bulunduğu isimler 6 günlük polis sorgusunun ardından bugün sabah saatlerinde savcı karşısına çıkarıldılar. Firari zanlılardan İsmail Sözüer ve Mustafa Özgediğin yurt dışında Bosnahersekte firarda olduğu idda edilirken her iki ismin ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

 Çerkezköy Adliyesi'nde soruşturma savcısının 12 saat süren sorgusunun ardından savcılık sanıkları tutuklanmak istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Sabah erken saatlerde Tekirdağ Çorlu ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde 6 gün süren gözaltı ve ifade işleminin ardından aralarında 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası kapatılan ÇESİAD Başkanı Hakan.A, Genel Sekreteri Engin.P ve Bölge koordinatörü Efraim.Ö ile aralarında işadamı, sanayici ve bazı Çerkezköy esnafının da yer aldığı isimler Çorlu KOM ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri ile Çerkezköy Adliyesi’ne getirildi. Yakınlarının şaşkın bakışları içerisinde Adliyeye arka kapıdan alınan zanlıların 12 saat süren savcılık sorgusunun ardından soruşturma savcısının tutuklama talebi ile ''Ahmet A., Hasan Hüseyin A., Arif Y., Kemal A., Binnet Ö., Mesut A., İbrahim Serhat T., Cemalettin A., Yıldız K., Ahmet Hakan A., Bülent  A., Mehmet Sayit T., Halil Ş., İsmail S.,Mustafa T., İdris Hakan G,Mevlüt A. Seçkin S., İbrahim Servet T, Rena Ahmet A., Yusuf İ, Soner Ö., Yılmaz Y., İsmail T.  Levent Y., Servet A., Ömer D., Ömer .O''   ve kapatılan Bank Asya müdürü Muharrem Y.'nin de aralarında bulunduğu isimlerin tamamı soruşturma savcısı tarafından saat 22.00 de mahkemeye sevk edildi. ÇESİAD yönetim kurulu parelel yapının mütevelli heyeti ve kapatılan FEM dershanesi yetkililerinin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği kaydedildi.

                      İŞTE FETÖ SORUŞTURMASINDA SERBEST KALAN O İSİMLER

Çerkezköy Sulh Ceza Hakimi Mecit Demir'in karşısına tek tek alınan Fetö zanlılarından Yusuf İ.,Adem Hakan A,Yaşar A., Servet A.,Yaşar A., Yıldız K.,Levent Y.,Kemal A.Binnet Ö,haklarındaki TCK'nın 314/2 maddesi uyarınca adli kontrol uygulanarak gece yarısı serbest kalan isimler oldular.

                    İŞTE FETÖ'NÜN ÇERKEZKÖY'DEKİ ÇALIŞMA GURUPLARI

Fetö Çerkezköy yapılanmasını 2004 de başlattığı meslek guruplanmaların şöyle şekillendirdi.

Hakim Savcı ve Avukatlar gurubu,Doktorlar Gurubu,İşadamları gurubu ,Emniyet gurubu,Öğretmenler gurubu,Emekliler gurubu,Sanayi gurubu,Esnaf gurubu, isimleri ile adlandırdıkları guruplara altlarda meslek kollarına göre ayrı ayrı sınıflandırmalar yapan yapı her guruptan bir kişiyi üst yönetime vererek burada mütevelli heyetini oluşturmuşlar.

Oluşturulan Mütevvelli heyetinin başkanı is bölge imamı dedikleri kişiye bağlı çalışmışlar.

Çerkezköy'den İş adamları ve esnaflardan topladıkları kurban ve himmet paraları mütevvelli heyetine teslim eden şahıslar burada aldıkları kararla toplanan parayı bölge imamı dedikleri şahsa teslim etmişler.

Çerkezköy'de yapılan  kurs ve dershanelerinde mütevvelli heyeti içerisinde yer alan isimlerin üzerine neden kayıtlı olduğu sorusu soruşturma dosyasında sanıklara sorulan sorular arasında yer aldı.

                            BEN NE GAZETE OKURUM NEDE TELEVİZYON İZLERİM

ÇESİAD Başkanı Hakan A'ya yöneltilen Fettullah Gülen'i nasıl tanırsın hakkında ne söyleyebilirsin  sorusu karşısında suskunluğunu koruyarak ben insanlar hakkında kötü düşünmem kötü konuşmam ben ne gazete okurum nede TV izlerim polisler evimi aradıklarındada görmüştürler evimde televizon dahi yok.Ben sadece ticaretten anlarım ve ticaret yaparım dediği ve salıverilmesini talep ettiği idda edildi.

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10