29 FETÖ zanlısından 13'ü tutuklandı

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından yurt genelinde başlatılan FETÖ operasyonu 1. dalgasında geçtiğimiz Perşembe günü 5 ilde eş zamanlı operasyonla darbenin 104. gününde gözaltına alınan zanl

3.11.2016 08:58:00 0
29 FETÖ zanlısından 13

Çerkezköy'deki FETÖ soruşturması kapsamında yürütülen operasyonda 6 gün önce 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan aralarında iş adamı sanayici ve esnafın da bulunduğu isimler 6 günlük polis sorgusunun ardından önceki sabah saatlerinde savcı karşısına çıkarıldılar.

17 İSİM MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Aralarında 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası kapatılan ÇESİAD Başkanı Hakan. A, Genel Sekreteri Engin.P ve Bölge koordinatörü Efrahim Ö. ile aralarında işadamı, sanayici ve bazı Çerkezköy esnafının da yer aldığı isimler Çorlu KOM ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri ile Çerkezköy Adliyesi’ne getirildi. Yakınlarının şaşkın bakışları içerisinde Adliyeye arka kapıdan alınan zanlıların savcılık sorguları yaklaşık 12 saat sürdü. Öte yandan Firari zanlılardan İsmail S. ve Mustafa Ö. yurt dışında Bosna Hersek’te firarda olduğu iddia edilirken her iki ismin ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

SAVCILIK SORGUSUNUN ARDINDAN 11 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Fatih Çakır’ın karşısına tek tek çıkarılan şüphelilerden Yusuf İ.,Yıldız K., Yaşar A., Servet A., Yaşar A., Levent Y., Kemal A., Bülent A., Binnet Ö., Ahmet Y., Adem H. A. savcılık sorgularının ardından TCK'nın 314/2 maddesi uyarınca adli kontrol uygulanarak gece serbest kaldılar. Soner Ö.,Seçkin S.,Ömer O.,Ömer D.,Mustafa B.,Muharrem Y.,İsmail T.,Hakan A.,Engin P., Efrahim Ö., Cumhur A., Arif Y., Ali A., Halil S., İdris H., Ahmet A. ve İbrahim T. ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

YAPILANMA ÇERKEZKÖY’DE NASIL ÇALIŞTI?

FETÖ, Çerkezköy yapılanmasını 2004’te başlattığı meslek gruplanmalarını şöyle şekillendirdi. Hakim Savcı ve Avukatlar Gurubu, Doktorlar Gurubu, İşadamları Gurubu, Emniyet Gurubu, Öğretmenler Gurubu, Emekliler Gurubu, Sanayi Gurubu, Esnaf Gurubu… Bu guruplar da altlarda meslek kollarına göre ayrı ayrı sınıflandırmalar yapan yapı her guruptan bir kişiyi üst yönetime vererek burada mütevelli heyetini oluşturdu. Oluşturulan Mütevelli heyetinin başkanı ise bölge imamı dedikleri kişiye bağlı çalıştı. Çerkezköy'den İş adamları ve esnaflardan topladıkları kurban ve himmet paralarını mütevelli heyetine teslim eden şahıslar, burada aldıkları kararla toplanan parayı bölge imamı dedikleri şahsa teslim etti. Çerkezköy'de yapılan kurs ve dershanelerinde mütevvelli heyeti içerisinde yer alan isimlerin üzerine neden kayıtlı olduğu sorusu soruşturma dosyasında sanıklara sorulan sorular arasında yer aldı.

BEN NE GAZETE OKURUM NE DE TELEVİZYON İZLERİM

ÇESİAD Başkanı Hakan A.'ya yöneltilen “Fethullah Gülen'i nasıl tanırsın? Hakkında ne söyleyebilirsin?”  sorusu karşısında, Hakan A. suskunluğunu koruyarak “Ben insanlar hakkında kötü düşünmem. Kötü konuşmam. Ben ne gazete okurum ne de TV izlerim. Polisler evimi aradıklarında da görmüştürler evimde televizyon dahi yok. Ben sadece ticaretten anlarım ve ticaret yaparım” dediği ve salıverilmesini talep ettiği iddia edildi.

13 KİŞİ TUTUKLANDI

Yaklaşık 9 saat süren mahkeme sonucunda Soner Ö.,Seçkin S.,Ömer O.,Ömer D.,Mustafa B.,Muharrem Y.,İsmail T.,Hakan A.,Engin P.,Efrahim Ö.,Cumhur A.,Arif Y.,Ali A. tutuklanarak Tekirdağ cezaevine gönderilirken, Halil S., İdris H., Ahmet A. ve İbrahim T. ise mahkeme tarafından denetimli serbestlik şartıyla salıverildi. 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10