Hastaların tedavisinde yardımcı olacak

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Çerkezköy'e kazandırdığı ozon tedavisi cihazı ve kök hücre tedavisi ile eklem ve doku rahatsızlığı bulunan hastaların tedavisinde yardımcı oluyor.

Çerkezköy 3.11.2016 19:03:00 0
Hastaların tedavisinde yardımcı olacak

5 DAKİKALIK İŞLEMDEN GEÇİYOR

 

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uz. Dr. Yasin Esen, Özel İrmet Hastanesi'nin Çerkezköy'e kazandırdığı, ozon cihazı ve kök hücre cihazının; yöntem, kullanılış şekli ve faydaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ozon tedavisi hakkında açıklamalarda bulunan Uz. Dr. Esen, "Oksijen gazının, ozon jeneratörü yardımıyla ozon gazına dönüştürülmesi ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ozon tedavisi ile vücuttaki antioksidanı uyarılarak vücudun kendi kendini onarması beklenir. Hiçbir yan etkisi yok ve her yaş grubuna uygulanabilir. Kas ve iskelet rahatsızlıklarında kronik ağrı, diz ve kalça eklemlerinde oluşan rahatsızlıkların tedavisinde ve kronik uyku bozukluklarında antijaining  amaçlı kullanım alanları bulunuyor. Kullanım şekli ise; hastadan 100 ml kan alınarak, ozon cihazında gerekli işlemden geçirilir. 5 dakika boyunca ozon gazıyla işlem gören kan tekrar hastanın vücuduna enjekte edilir" dedi.

 

ÇERKEZKÖY'DE İLK

 

Kök hücre tedavisi hakkında konuşan Uz. Dr. Esen, "Bu bölgede hiç kullanılmayan ve bulunmayan kök hücre tedavisi cihazı ile hastalarımızın rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olacağız. Bu tedavi yönteminde ise, vücudun diğer hücrelerine farklılaşabilen veya vücuttaki hasarlı bölgelerde hasarı çok ciddi ve hızlı tedavi edebilen çok farklı potansiyele sahip hücreler elde etmektir. Hastanın kalça kemiğinden lokal anestezi ile alınan 80 ml kan, özel işlemlerden geçtikten sonra 8 cc'lik kök hücre elde ediliyor. Bu kök hücre hasarlı bölgeye uygulanarak hızlı bir şekilde rahatsızlık bulunan bölgede onarım yapıyor. Her yaş grubundaki hastalarımıza uygulayabiliyoruz. Başlıca uygulama alanları ise, diz ve eklem rahatsızlıklarında, tendom ve sinir yaralanmaları ile estetik amaçlı kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10