Uyuşturucuya karşı topyekun seferberlik

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşu amirlerinin katılımı ile "Çocuk Koruma Kanunu" ile "Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadeleâ€?

Çerkezköy 3.11.2016 19:11:00 0
Uyuşturucuya karşı topyekun seferberlik

TOPLANTI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı Selçuk Akman, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,  İlçe Jandarma Komutanı Göksel Söylemez, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Baro temsilcisi Tuncay Akyıl, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Hayri, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Devlet Hastanesi Başhekimi Gülay Sarıçam, Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, İŞKUR Hizmet Merkezi Müdür V. İlhan Kütük, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü İdris Gündüzalp, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Proje Koordinasyon Birimi Temsilcisi Alper Taşova, Toplum Sağlığı Psikologu Mihriban Korkmaz, ÇOSB Eğitim ve Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Komiseri Kenan Erez, Merkez Komutanlığı Pyd. Kıd. Bşçvş. Hasan Bakır, Cezaevi Temsilcisi Mehmet Yıldız katıldı.

 

İKİ SAAT SÜRDÜ

 

Geniş katılımlı ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Hızlı nüfus artışına sahip olan Çerkezköy’de Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı 80 bin sigortalı bulunmaktadır. İlçemizde göreve başladığımda yaptığım ilk çalışma ilçemizde Gençlik Merkezi yapılması çalışmasıydı. Ailelerin çalışması nedeni ile gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması açısından büyük öneme sahip olan Gençlik Merkezinin ihalesi 09 Ocak 2014 tarihinde yapılmıştı. 5 Mayıs 2014 tarihinde yer teslimi yapılan Çerkezköy Gençlik Merkezi yapım işi yüklenici firmanın girdiği darboğaz nedeni ile feshedilmişti. İkmal inşaatı olarak tekrar ihaleye çıkılması çalışması devam etmektedir. Ayrıca Kaymakamlığımız tarafından FİFA standartlarına uygun Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası da Çerkezköy’ e kazandırılmak istenmiştir. Söz konusu Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası yapımı için zemin etüt çalışmaları başlamıştır.” dedi.

 

“ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA YAPIYORUZ”

 

Zemin etüt çalışmasının bir an önce tamamlanması için İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal’a da talimat veren Kubilay “ Zemin etüdü akabinde çıkan rapor Spor Genel Müdürlüğüne gönderilecek ve Çerkezköy Gençlik Merkezi İkmal İnşaatı ve Çerkezköy Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası işleri ikisi birlikte tek ihale dosyasıyla Spor Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilecektir. İlçemizin yoğun göç alması nedeni ile ihtiyaç duyulan Sosyal Hizmet Merkezinin kazandırılması için de gerekli çalışmalar tamamlanırken, dosyada bakanlığa ulaştı. İlçemize Sosyal Hizmet merkezini en kısa zamanda kazandırmak için gerekli tüm çalışma ve girişimleri yapıyoruz” dedi.

 

“HEDEF 50 BİN KURSİYER”

 

Kubilay “ Gençlerimizin olumsuz çevrelerden uzaklaşabilmeleri, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesi, meslek edinmeleri ve sosyal ve kültürel beceri kazanmaları amacıyla 31 Ocak 2014 tarihinde başlattığımız Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde yaklaşık bin 500 kurs açarak 35 bin kişiye ulaştık. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele ile ilgili 89 adet kurs açılmış olup 4 bin 444 kursiyere eğitim verilmiştir. Halk Eğitim Kampanyasında her mahalleye, her sokağa, her eve girmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıl 50 bin kişiye ulaşmayı hedeflediğimiz Halk Eğitim Kampanyasında açılacak olan kurslarımız ücretsiz olup tüm vatandaşlarımız davetlidir.” dedi.

 

TALİMAT VERDİ

 

Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının daha verimli hale getirilmesi amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü sekretaryasında Çerkezköy Uyuşturucu ile Mücadele Alt Komisyonu oluşturulması talimatı veren Kubilay , madde bağımlılığı tedavisi görmek isteyen hastalara ilçe sınırları içinde hizmet sağlayabilmek amacıyla Çerkezköy Devlet Hastanesine Bağlı AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) açılması konusunda gerekli çalışmaların başlatılması için de İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi Başhekimliğine gerekli talimatı verdi.

 

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

 

İlgili kurum yetkililerince bilgilendirme sunumu yapılarak, konu ile ilgili görüş ve önerilerin değerlendirildiği toplantıda; Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ve olumsuzluklar için potansiyel yerler olan metruk binaların yıkılması, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından okul çevrelerinde tek dal sigara satan yerlerin tespit edilerek sorumluları hakkında cezai işlemlerin uygulanması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okula gitmeyen ve sık sık devamsızlık yapan çocukların tespit edilerek durumlarının yakından takip edilmesi ve İlçedeki tüm Okullarda öğrencilere ve velilere yönelik uyuşturucu madde ve bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimlerin verilmesi  İlçe Müftülüğünce camilerimizde Uyuşturucu Madde ve Bağımlılıkla Mücadelenin anlatılması” kararları alındı

 

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR”

 

Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadelede ilçede topyekun seferberliğin başlatıldığı toplantıda söz konusu kararların uygulanmasında kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çeken Kubilay “ Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadele ve Çocuk Koruma Kanunu toplantısında aldığımız kararlar doğrultusunda tüm kurumlarımıza görevler düşmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenliği ve sağlığından daha önemli bir meselemiz olamaz. Çocuklarımıza zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Buna teşebbüs edenler de en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10