11 saat karanlığa gömüldük

Cumartesi günü ilçeyi etkileyen enerji hattında meydana gelen kablo arızası nedeniyle Çerkezköy  Cumartesi günü saat 18.30'da karanlığa gömüldü. Kapaklı ve Karaağaç'ı da etkileyen

Çerkezköy 6.11.2016 13:59:00 0
11 saat karanlığa gömüldük

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

 

Çerkezköy’de enerji hattında meydana gelen kablo arızası sonrası Çerkezköy ilçe merkezi olmak üzere Kapaklı ve Karaağaç karanlığa gömülürken, vatandaşlar mum ışığı altında elektriğin gelmesini beklediler. Akşam 18.30 sıralarında elektrik kesintisinin yaşandığı Çerkezköy’de hayat adeta felç olurken, jeneratörü olmayan esnaflar mum ışığı ve löküsler altında satış yapmaya çalıştı. Habersiz kesintiye tepki gösteren vatandaşın ise hedefinde TREDAŞ vardı. Elektrik kesintilerinin son günlerde arttığını kaydeden vatandaşlar “ 186’yı arıyoruz ama cevap veren yok. Kesinti ile ilgili yaklaşık 3,5 saat sonra mesajla bilgilendirme yapılıyor. Yeter artık” diyerek duruma isyan etti.

 

5.5 SAAT SONRA BİLGİLENDİRME GELDİ

 

Saat 00.00’da TREDAŞ Genel Müdürlüğü’nden abonelere kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapılırken, bilgilendirmede ise “ Çerkezköy ilçesi mahallelerini etkileyen kablo arızalarından dolayı tahmini 10 saatlik bir kesinti yaşanacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.  

 

11 SAAT SONRA ELEKTRİK VERİLDİ

 

Arızanın onarılması sırasında yazılı bir açıklama yapan TREDAŞ Genel Müdürlüğü “Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi ve mahallelerini etkileyen kablo arızalarından dolayı elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Yaşanan kesinti sonrası TREDAŞ ekipleri arızanın yaşandığı bölgeye acil müdahale etmiş olup, arıza onarım çalışmaları devam etmektedir. Konu ile ilgili TREDAŞ'ın Çerkezköy ekiplerinin yanısıra Çorlu ve Tekirdağ'da bulunan ekipleri de takviye olarak gönderilmiş, arıza giderilmesi için çalışmalarını sürdürmektedirler” dedi.  5 Ekim Cumartesi günü saat 18.30 sularında meydana gelen arıza, ekiplerin 11 saatlik çalışmasının ardından sabaha karşı saat 05.00’da giderildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10