Akgün: Festival büyük ilgi gördü

Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği tarafından bu yıl 4. düzenlenen güvercin festivaline Marmara bölgesi kuşçuları büyük bir ilgi göstermesi festival komitesini sevindirdi.  

Tekirdağ 9.11.2016 22:31:00 0
Akgün: Festival büyük ilgi gördü

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK

 

Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Sevenler Derneği Başkanı Eşref Akgün festivalde Çerkezköy ve Kapaklı’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini, ancak kendilerine festivale katılmak için başvurunun az oluşu nedeniyle az kuşla katılım sağladıklarını kaydetti. Akgün, “Bu yıl Tekirdağ’da 4.düzenlenen kuş festivali, Süleymanpaşa Dernekler pasajında 2500 katılımcı ve 3000 güvercin ile gerçekleştirildi. Festivalde 400 güvercin ayrı kategorilerde yarışmalara alındı. Yarışmaya katılan güvercinlerin sahiplerine kupa ve madalya verildi” dedi.

 

FESTİVALİN ULUSLAR ARASI DÜZEYE ÇIKARILMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

 

Akgün “Festivalin uluslararası düzeye çıkarılması ve daha geniş alanda geniş katılımla düzenlenmesini  öneren  Tekirdağ  Kuşçular dernek başkanı Hasan Yıldız, kurucu başkan Hakan Ünsal’ın da desteği ile  Tekirdağ Güvercin Festivalini önümüzdeki yıldan itibaren uluslar arası statüye kavuşturulması için çalışacaklarını söyledi” dedi.

 

YARIŞMALARDA 40 CİNS KUŞ KATEGORİLERİNDE YARIŞTI

 

Akgün ,Festivalde yapılan yarışmalarda kategorilerinde 40 cins kuş’un yarıştığını da belirterek, “Yarışmalara katılan güvercinler hakemler tarafından göz, kanat, gaga, kuyruk, temizlik ve cins bakımından inceleniyor. İnceleme sonrası uluslararası ve Türkiye deki hakemler tarafından puan usulü ile dereceye girenler belirlendi. Bu yıl 40 cins kategoride özellikle Osmanlı döneminden  sık kullanılan Posta güvercinlerinin de katılması ilgiyi daha da arttırdı” diye

 

EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM

 

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hasan Erişken’de,”Bu tür organizasyonlar kuş severlerin hem çoğalmasını hem de kötü alışkanlıklardan koruyor. Bu yıl Tekirdağ’ımızda 4. gerçekleştirilen kuş festivali havanın soğuk olması nedeniyle beklenen katılım olmamasına rağmen yinede çap canlı ve diri bir  festival olduğu gibi ve vatandaşların büyük ilgi göstermesi festivale canlılık kattı. Festival organizasyonunda emeği geçenleri kutluyorum.Önümüzdeki yıl uluslar arası olması için çalışılacağı belirtildi.Gerçekleşirse biz kuşçular için çok daha iyi olacak.”dedi.

 

YARIŞMALARDA İLK ÜÇ DERECEYE GİRENLER

 

Turnuvada tepesiz kırmızı kategorisinde ilk üç dereceyi Abdullah Kaya kazandı. Tepesiz 1 kategorisinde Mehmet Bulut birinci olurken, Ali Seçgül ikinci, Gökhan Sakallı üçüncü, Tepesiz beyaz kategorisinde Müjdat Gezer ilk iki sırayı alırken, Fatih Bektaş ise üçüncü oldu. Tepesiz sarı kategorisinde Emre Ersöz şampiyon olurken, Erhan Yetim ikinci, Osman Sert üçüncü,Tepesiz Küllü kategorisinde Murat Yıldız birinci, Alpay Kaya ikinci, Murat Yıldız üçünü. Yılan Kafa Yaşmaklı kategorisinde ise ilk üç dereceyi Hüseyin Aydoğmuş kazandı. Yılan Kafa Galaca kategorisindeBurak Duğan birinciliği kimseye bırakmazken, ikinci ve üçüncülüğü ise İsmail Dinç elde etti. Bilye Kafa Galaca kategorisinde ise birinci Kemal Aksaçlı olurken, ikinci ve üçüncülüğü Önder Palabıyık kazandı.Bilye Kafa Karakanat kategorisinde ise birinci Erhan Şimşek,ikinci  Doğukan Balkan ve üçüncü ise Erhan Şimşek oldu.  

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10