Köprü ay sonuna açılıyor

Devlet Su İşleri tarafından Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprü çalışmalarında sona gelindi. Pazartesi günü itibariyle krişlerin monte edileceği köprünün bu ay sonunda trafiğe açılacaÄ?

Çerkezköy 10.11.2016 22:26:00 0
Köprü ay sonuna açılıyor

KÖPRÜ KİRİŞLERİ MONTE EDİLECEK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe genelinde yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte dün saat 15.00’da yapılan incelemelerde ilk olarak Hükümet Caddesine geçildi. Yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Başkan Akay, “Pazartesi günü itibariyle köprünün kirişleri monte edilmeye başlanacak. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre bu ay sonunda köprünün trafiğe açılması hedefleniyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra duble yol 17 metre genişliğinde olacak ve trafik sorunu ortadan kalkacak” dedi.

 

YOL VE KALDIRIM İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E TESLİM EDECEĞİZ

 

Köprü çalışmalarının ardından askeri lojmanların önünde bulunan binanın da yıkılacağını sözlerine ekleyen Vahap Akay, “yol üzerinde bulunan evle alakalı olarak yazımızı yazdık ve 31 Aralık tarihine kadar orası boşaltılarak yıkılacak. Yıkım işleminin ardından da büyük bir kavşak oluşturacağız. TESKİ tarafından Hükümet Caddesi üzerinde 500’lük yağmur suyu hattı yaparak içme suyu hattını yenileyecek. Bir daha kazı yapılmaması adına gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından alanı hazırlayarak yol ve kaldırım çalışmaların yapılması için caddeyi Büyükşehir Belediyesine teslim edeceğiz ve gelip yapacaklar” diye konuştu.

 

ISRARCI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Hükümet Caddesinde yapılan incelemelerin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı arayan Başkan Akay, köprünün ay sonunda açılacağını ve bu yüzden de TESKİ ve Büyükşehir Belediyesinin gerekli çalışmaları yaparak köprü açılışına çalışmaların tamamlanması gerektiğini ifade etti. Vahap Akay ayrıca, “ Köprü açılır cadde tamamlanmazsa büyük sıkıntı yaşarız ve vatandaşımız mağdur olur. Bu yüzden vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına cadde üzerinde çalışmaların hız kazanması adına görüşmelerimizde ısrarcı olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

HASTANE ÇEVRESİNE YENİ YOL

 

Hükümet Caddesi’nin ardından Çerkezköy Devlet hastanesi arka kısmında yapılan stabilize yolu inceleyen Başkan Akay, yeni yapılan yol sayesinde trafiğin daha da rahatladığını ifade etti. Vahap Akay ve beraberindekiler daha sonra askeri lojmanlar karşısında bulunan parka geçtiler. Parkın adının Ömer Halisdemir parkı olacağını ifade eden Başkan Akay, “Park içinde Şehit Ömer Halisdemir’in kaidesi ile büstü olacak. 35 metrekare alan üzerine yapılacak olan çalışmanın önümüzde ki hafta içinde tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

 

FUTBOL SAHASI ARALIK SONUNDA HAZIR HALE GELECEK

 

29 Ekim Spor Kompleksinin yanında yapımı devam eden şehir stadında da incelemelerde bulunan Vahap Akay, “ Saha içinde bulunan TREDAŞ’a ait elektrik direğinin kaldırılmaması iş anlamında bizi yaklaşık 30 gün geriye attı. Bu hafta sonu direğin kaldırılacağı ifade edildi ve akabinde hemen zemin çalışmalarına başlayacağız. Sahanın etrafında direkler monte edildi ve son rötuşlar yapılıyor. Aralık ayı sonuna kadar futbol sahamızı hazır hale getireceğiz” diye konuştu.

 

AMELİYATHANE YAPILACAK

 

Hayvan Barınağında da incelemelerde bulunan Vahap Akay, “ Eski kulübeler yıkıldı ve yerine 35 yeni ve sağlıklı barınaklar yapılıyor. Devam eden çalışmalar kapsamında tam donanımlı bir ameliyathane yapılacak. Artık yaralanan hayvanlara kendi merkezimizde müdahale edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

VERİCİ OHAL’E TAKILDI

 

İstasyon Mahallesi Çayırlı sokak üzerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Akay, “Çayırlı sokağı ilk etapta stabilize yol olarak trafiğe açtık ve daha sonra asfalt kaplaması yapacağız. Bu sokağı Hakim Sami Sokağına kadar bağlanacak ve yaklaşık 1 kilometrelik yeni bir yol ortaya çıkacak. Bu yolun da alt yapısını tamamlayarak çevresini de imara açıyoruz. Eski vericiyi çoktan yıkmamız gerekiyordu ancak OHAL’e takıldığımız için herhangi bir işlem gerçekleştiremedik” açıklamasında bulundu.

 

YENİ YOL AÇILIYOR

 

Tepe Emlak Konutlarına geçen Başkan Akay ve Birim Müdürleri, Forest City konutları karşısında bulunan yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan 4 adet açık ve kapalı tenis kortu projesi hakkında bilgi aldı.  Daha sonra mezarlık çevresinde devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü kendi personeline yönelik burada bir idari bina yaparak parke taş çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bizde mezarlığın çevresinden yeni yol açarak mezarlığın alt kısmından Kızılpınar istikameti yönüne doğru yolumuzu vereceğiz” dedi.

 

KANALİZASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI

 

Kızılpınar mahallesinin yıllardır kanayan yarası haline gelen kanalizasyon çalışmasının başladığını ifade eden Başkan Akay, İstiklal Caddesi üzerinde başlayan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra Kulalar sokak üzerinde yapımı biten park ile Yunus Emre Parkı ve Muhsin Yazıcıoğlu parklarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10