Büyük ustalardan büyük oyun

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yazdığı "Mucize" adlı tiyatro oyunu dün akşam Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluştu.

11.11.2016 13:30:00 0
Büyük ustalardan büyük oyun

Melike İlgün ve İlker Başbuğ’un beraber oyunlaştırdığı “Mucize” adlı tiyatro oyunu, Caddebostan Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluştu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ’20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ adlı kitabından uyarlanan tiyatro oyunu, Ayşe Emel Mesci’nin yönetmenliğinde Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun kadrosuyla izleyiciyle buluştu.

 

Tiyatronun ilk gösterimine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal başta olmak üzere siyaset ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

 

‘’Türk milleti ne yapsa Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcunu ödeyemez”

Oyunun sonunda oyuncularla bir araya gelerek sahneye çıkan İlker Başbuğ, katılımcılara kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür ederek, ‘’ Türk milleti ne yapsa Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcunu ödeyemez’’ dedi. Başbuğ konuşmasını, ‘’ “Bu gece benim hayallerimin bir kısmı gerçekleşti. Hep istediğim Atatürk'ü topluma nasıl anlatabiliriz… Bugün bunun ilk basamağını yaşadık. Bugün Atatürk'ün Çanakkale'den Cumhuriyet dönemine kadar olan bölümünü sizlere sunmaya çalıştık.’’ sözleriyle tamamladı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10