ÇOSB'de tecrübelerini paylaştılar

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren ve bünyesinde Ar-Ge Merkezi bulunduran firmalar, bu konudaki tecrübelerini Çerkezköy OSB Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda Ar-Ge ve Tasar

Çerkezköy 11.11.2016 22:32:00 0
ÇOSB

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen “Ar-Ge Merkezleri Tecrübelerini Paylaşıyor” toplantısına katılım yoğun oldu. Çerkezköy OSB İdari Bina Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Tekirdağ İl Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdür Vekili İbrahim Çakır, bünyesinde Ar-Ge Merkezi olan firma temsilcileri ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurmak isteyen firma temsilcileri katıldı.

 

TÜRKİYE GENELİNDE 274 AR-GE MERKEZİ VAR

 

Ar-Ge Merkezleri Tecrübelerini Paylaşıyor konulu toplantının açılış konuşmasını ise KÜSİ Tekirdağ Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker yaptı. Eker, konuşmasında kamu ve üniversite olarak Ar-Ge Merkezi kurmak isteyen sanayicilere her türlü hizmeti sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Toplantı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü temsilcisi Deniz Ersöz’ün konuşması ile devam etti. Türkiye genelinde 274 Ar-Ge Merkezinin olduğunu belirten Ersöz, bunlardan 9 tanesinin Tekirdağ’da bulunduğunu kaydetti. KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Toyga Erkan da, Ar-Ge Merkezleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

AR-GE TEMSİLCİLERİ SUNUM YAPTI

 

Toplantıda açılış konuşmalarının ardından bünyesinde Ar-Ge Merkezi bulunan Arçelik A.Ş.’den Ar-Ge Yöneticisi Barış Tekdemir, Hema A.Ş.’den Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Aziz Asrak, Yünsa A.Ş.’den Ar-Ge Yönetim Uzmanı Oya Korolay, Setaş Kimya A.Ş.’den Ar-Ge Merkezi Yöneticisi İsmail Yakın, Deva Holding’ten Ar-Ge Merkezi Müdür Yardımcısı Şule Pekdüzgün Sun, Pharmactive İlaç’tan da Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Başak Acar sırasıyla kürsüye gelerek, Ar-Ge merkezlerinin kuruluş aşamaları ve faydaları hakkında sunum yaptı. Toplantı sunumların ardından soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10