Ek seferin ilk yolcuları

Çerkezköy'ün yıllardır kanayan yarası haline gelen tren seferlerini yaptığı çalışmalar neticesinde 25 Temmuz'da ilçeye yeniden kazandıran Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yoğun ilgi g

Çerkezköy 14.11.2016 09:30:00 0
Ek seferin ilk yolcuları

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın girişimleri ile başlayan Çerkezköy-Halkalı ek tren seferlerinin ilk yolcuları ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Tugay Komutanı Tank Albay Tugay Komutanı Engin Candaş,Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇOSB Bölge Müdürü Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, İlçe Sağlık Müdürü, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe,Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, muhtarlar ve basın mensupları oldu.

 

“TCDD’NİN KAPISINI AŞINDIRDIK”

 

Çerkezköy tren garında gerçekleştirilen törende konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Vatandaşlarımız tren seferlerine sahip çıkmıştır. Yol medeniyettir, toplum olarak toplu taşımanın ise önemine varmalıyız ve kıymetini de bilmeliyiz. Toplu taşıma araçlarından birisi de trendir. Göreve geldiğimizden ilk günden beri Çerkezköy’de tren seferlerinin başlatılması için yoğun bir çalışma içersine girdik. TCDD Bölge Müdürlüğü’nün kapısını aşındırdık. Sonunda çalışmalarımızın meyvesini aldık ve 25 Temmuz 2016 tarihi itibari ile Çerkezköy Halkalı tren seferleri başladı” diye konuştu.

 

“HALKIMIZ TREN SEFERLERİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

 

Kubilay “ Tren seferlerinin yeniden başlaması ilçemiz adına gerçekten önemli bir olaydır. İş trenin başlaması ile bitmedi ve bu tren seferlerine de sahip çıkmak gerekiyordu. Ne mutlu ki bugün görüyoruz halkımız tren seferlerine sahip çıkmıştır. Ağustos ayında yüzde 62 olan tren doluluk oranı Eylül ayında yüzde 82’ye çıkmıştır. Bugünlerde ise hafta sonları yüzde 100 doluluk olarak faaliyet gösteriyor. Çerkezköy İstanbul hattına ek sefer konması için yeniden çalışmalar gerçekleştirdik. Çalışmalarımız boşa çıkmadı ve bugün ki ek seferimizi ilçemiz protokol üyeleri ve basın mensupları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile tren seferlerinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SAAT 09.56’DA İSTANBUL’A HAREKET ETTİLER”

 

Programda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ Ulaşım konusunda bölgemizde önemli gelişmelerin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Çorlu’da hava alanının aktif bir şekilde kullanılması için çalışmalar devam ediyor. Çerkezköy- İstanbul tren seferlerimiz de başlarken, halkımız da bu seferlere yoğun ilgi gösterdi. Ek sefer konması için müracaatta bulunuldu ve ek seferler de hizmete başladı” dedi. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından protokol üyeleri ve basın mensupları saat 09.56’da ek sefer yolculuğu için İstanbul’a hareket ederken, heyet trenle 11.30’da İstanbul’a indi.

 

“VATANDAŞ DA MEMNUN”

 

Halkalı’da ki garda indikten trenden inen yolcularla sohbet eden Kubilay, vatandaşlara tren seferlerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Tren seferlerinin başlamasından duydukları mutluluğu dile getiren vatandaşlar “ Tekrar aktif olan trenlerimiz gerçekten çok konforlu ve uçak konforu ile seyahat ediyoruz. Hem trafik derdi yok hem de otobüs fiyatlarından daha ucuz” diye konuştu.

 

“TRENLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 

Halkalı’da Devlet Demir Yolları İşletme Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz tarafından karşılanan Çerkezköy protokolü otobüsle Kazlıçeşmeye’ye daha sonra ise Marmaray ile Ayrılıkçeşmesi’ne gitti. Heyet son olarak ise Devlet Demir Yolları Fenerbahçe Eğitim Tesislerine geçerek Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdürü Nihar Arslan ile görüştü. Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Tanıtım toplantımızı burada noktalıyoruz. Bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Trenlerimize sahip çıkacağız ve doluluk oranını artırmak için de var gücümüzle çalışacağız.Temennimiz ise sanayicilerimizin isteği doğrultusunda da seferlerin gerçekleşmesidir” diye konuştu.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

 

Amaçlarının Çerkezköy’de ki potansiyeli artırmak olduğunu kaydeden Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdürü Nihat Arslan “ Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve Genel Müdürlüğümüz ile görüşerek  Çerkezköy – Uzunköprü seferlerinin de başlatılması için çalışacağız. Çerkezköy hattında doluluk oranı ise yüzde 50 oranındadır. Buda tahminlerimizin üzerinde bir doluluk oranına ulaşıldı. Tren seferlerimizin artması içinde bölge halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

 

“ÖNEM KAZANACAKTIR”

 

Tekirdağ ve Çerkezköy’ün öneminden bahseden AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan “ Sanayicilerimizin talepleri kapsamında kalifiye eleman açığının kapatılabilmesi için İstanbul’dan bölgeye ulaşımın daha kolay ve ucuz olması gerekiyor. Tren seferleri de bu yüzden çok önemlidir. Trakya’da bulunan sanayicilerimizin tren seferlerini her zaman desteklemelerini bekliyoruz. Tekirdağ Türkiye’nin balkanlara açılan kapısıdır ve Çerkezköy tren seferleri ile daha da önem kazanacaktır” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10