"Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları"

Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü sporcusu ve ailesi Çerkezköy'de yaşayan 20 yaşındaki Anıl Yıldız, 2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek olan olimpiyatlarda mücadele etmek istediğini kaydetti.

14.11.2016 11:41:00 0

 “TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUM”

 

20 yaşındaki sporcu açıklamasında 8 yaşında öğretmeninin ısrarıyla judo salonuna gittiğini, eğitmenlerinin yeteneklerini keşfetmesiyle de judoya başladığını anlattı. 12 yıllık kariyerinde Türkiye’de ki turnuvalarda bir çok şampiyonluk kazandığını belirten Anıl Yıldız “ 2011 yılında Aralık ayında düzenlenen turnuvada Türkiye şampiyonluğunu kazandım. Bugüne kadar katıldığım bir çok turnuvada 50’ye yakın madalya kazandım. 2011 yılında Türk milli Takım sporcusu oldum. 2013 yılında ise şansız bir sakatlık yaşadım. Yılmadan çalışarak tekrar eski formuma geldim. Hedefim 73.kilogramda 2020 Tokyo Olimpiyatlarında milli takımımızı temsil etmektir” dedi.

 

“SIKI BİR ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUM”

 

Yıldız, judonun zor bir spor olduğunu ancak emin adımlarla ilerlediğini dile getirerek “ Judo sporunun Çerkezköy’de branşı olmadığı için ilk olarak Edirne’ye gittim. Daha sonra kendimi geliştirerek Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübüne transfer oldum. Aralık ayında Judo Büyükler Türkiye Şampiyonası var. Bu turnuvaya antrenörüm Muharrem Çalışkan tarafından sıkı bir şekilde hazırlanıyorum” diye konuştu. 

 

TAVSİYERDE BULUNDU

 

Judo sporcuna başlayacak sporculara da tavsiyelerde bulunan Yıldız “Judo yapılmasına küçük yaşta başlanmalıdır. Kemik yapıları da ona göre gelişiyor. Gençlerimize tavsiye olarak judo sporunun bize öğrettiği alçak gönüllüklerini kaybetmeden saygı ve sevgi içerisinde o güzel yürekleriyle başarılı olmak istiyorlarsa önce disiplinli bir hayat, inanmak ve çok çalışmak olduğunu söyleyebilirim” dedi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10