Engellileri kimse mağdur edemez

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptığı yazılı açıklama ile engelli rampalarının önüne park eden araçlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması talimatını vererek, "Engelli vatanda?

Çerkezköy 16.11.2016 18:31:00 0
Engellileri kimse mağdur edemez

YAŞAMLARI ZORLAŞTIRILIYOR

 

Engelli rampalarına park eden araç sürücüleri hakkında yazılı açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “İlçemizde bazı cadde ve sokaklarda bulunan engelli rampalarının önüne araç park edilerek engelli vatandaşlarımızın mağdur edildiği ve yaşamlarının zorlaştırıldığı görülmektedir. Kaymakamlık olarak bizler daima engelli vatandaşlarımızın yanında olup, engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliği tanıyan bir düşünce anlayışıyla hizmet etmekteyiz” açıklamasında bulundu.

 

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRMEK ZORUNDA

 

Kaymakam Kubilay açıklamasının devamında ise, “ İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın, kanunlarla düzenlenmiş hak ve hizmetlerden faydalanması ve topluma kazandırılması hususunda herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek zorundadır” dedi.

 

TALİMAT VERDİ

 

Kaymakam Metin Kubilay açıklamasının sonunda ise gerekli birimlere talimat vererek, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamda yer almalarını engelleyici bu tür uygulamalara yer verilmemesini, sorumlular hakkında yasal işlem uygulanarak sonucundan Kaymakamlığımıza bilgi verilmesini önemle rica ederim” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10