Kreşte skandal

Çerkezköy, Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak konutlarında Tekirdağ Büyükşehir  Belediyesine ait kreşte küçük çocuğa karşı yapılan cinsel istismar olayı ile sarsıldı. Okudukça mide bulandırac

Çerkezköy 17.11.2016 18:48:00 0
Kreşte skandal

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları mevkiinde 2015 yılında hizmete açılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevinde yaşları 3-5 arasında değişen çocukların eğitmen N.A.D’nin cinsel istismarına maruz kaldıkları iddia edildi. Ailelerin şikâyeti üzerine konuyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak tarafından idari soruşturma başlatılırken, Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından da adli soruşturma başlatıldı. Öte yandan cinsel istismara maruz kalan küçük çocuğun adli tıp kurumuna gönderildiği belirlendi.

 

“KREŞTE GÜVENLİK KAMERASI YOK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevinde görevli N.A.D’nin ise herhangi bir formasyon eğitiminin olmadığı, lise mezunu olan bayanın kurs sonrası bu işe kabul edildiği iddia edildi. Cinsel istismar olayının ardından iddiayı araştıran yetkililer kreşte güvenlik kamera kayıt sisteminin olmadığını tespit etti. Böylesi önemli bir kurumda hayati önem taşıyan kamera kayıt sisteminin neden kurulmadığı ise yetkililerce mercek altına alınırken, cinsel istismara uğrayan çocukların Alile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının tayin ettiği pedagoglar eşliğinde ifadeleri alındı. Cinsel istismarla suçlanan evli ve üç çocuk annesi  N.A.D’nin işine Tekirdağ Büyükşehir Belediye tarafından işine son verildi. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10