Zirvenin yeni sahibi 1911 Çerkezköyspor oldu

Tekirdağ Süper Amatör Lig'de 5'inci hafta birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Haftaya lider giren 1461 Karadenizspor temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanında farklı mağlup olarak lider

17.11.2016 19:17:00 0
Zirvenin yeni sahibi 1911 Çerkezköyspor oldu

GALİBİYET İLE AYRILDI

 

Haftaya lider giren 1461 Karadenizspor takipçisi 1911 Çerkezköyspor’a deplasmanda konuk oldu. Maça iyi başlayan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor Deniz’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti.  Golden yaklaşık 2 dakika sonra atağa çıkan rakip takım 1461 Karadenizspor takımı penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Harun takımına beraberliği getiren golü kazandırdı.  İlk devrenin son bölümlerinde gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti. Karşılaşmanın 46.dakikasında Hayrettin’in kullandığı frikik atışını ceza alanı içinde iyi takip eden Mesut’un vurduğu kafa defans oyuncularından sekerek Ali Rıza’nın önünde kaldı. Ali Rıza sağ çaprazdan düzgün ve sert bir şut çekerken, topa dokunan Mesut meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Golden iki dakika sonra orta alanda topla buluşan Şafak, sol kanattan rakiplerini bir bir geçerek ceza alanı içine girdiği an bekletmeden ortasını yaptı. Gelen topu iyi takip eden Hakan Tice sert bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu.İki farklı öne geçen temsilcimiz ilerleyen bölümlerde Hakan Tice ile bir gol daha bularak skoru 4-1 yaptı. Karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor puanını 13 yaparak averajla liderliğe yükselirken, ligdeki ilk mağlubiyetini alan 1461 Karadenizspor ise 12 puanla üçüncü sıraya geriledi.

 

KAPAKLISPOR’UN ZİRVE TAKİBİ SÜRÜYOR

 

Haftaya 10 puanla üçüncü sırada giren Kapaklıspor ise deplasmanda üç puanla ligin dibinden kurtulmaya çalışan Çorlu Gençlerbirliğispor’a konuk oldu.  İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde gol perdesini ise tecrübeli orta saha oyuncusu Gençağa Yılmaz açtı. 53.dakikada topla buluşan Gençağa düzgün vuruş ile Kapaklıspor’u deplasmanda öne geçiren golü kaydetti.  Gelen golle birlikte rahatlayan Kapaklıspor karşısında ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor ise beraberlik için yüklendi. Her iki takımında kontrollü bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada Kapaklıspor 80’inci dakikada penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen Gökay düzgün vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Golden sonra farkı kapatmaya çalışan Çorlu ekibi 82. dakikada Muhammed ile gol bularak skoru 2-1’e getirdi. Farkı bire indirerek umutlanan Çorlu Gençlerbirliğispor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Rakibinin beraberlik golü aradığı dakikalarda kontra hücum geliştiren Kapaklıspor’da sahneye çıkan Yiğit Deveci bir gol atarak maçın skorunu tayin etti. Karşılaşmadan 3-1’lik galibiyet çıkartan Kapaklıspor puanını 13 yaparak lider 1911 Çerkezköyspor’un averajla arkasında ikinci sırada yer aldı. Ligdeki dördüncü mağlubiyetini alan Çorlu Gençlerbirliğispor ise üç puanda kaldı.

 

EREĞLİDEN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligi 5. haftasında Çorlu General Basri Saran Stadında Çorlu Kültürspor’un konuğu Marmara Ereğlisi Belediyespor oldu. Maça iyi başlayan konuk ekip  Marmara Ereğlisi Belediyespor Fatih Yorulmaz’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Rakibi karşısında ilk dakikalarda kalesinde gol gören ev sahibi ekip Çorlu Kültürspor ise kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Tansu Tekir’in ayağından bulduğu golle skoru eşitleyen ev sahibi ekip Sedat ve Doğancan’ın ayağından iki gol daha bularak karşılaşmanın ilk devresini 3-1 önde tamamladı. Karşılaşmanın ilk devresini 3-1 mağlup kapatan Marmara Ereğlisi Belediyespor  Fatih Yorulmaz’ın golleri ile skoru eşitledi. Oyunda hakimiyeti tamamen eline alan Marmara Ereğli Belediyespor Mustafa ile öne geçerken, ev sahibi ekip Çorlu Kültürspor bu gole Atakan ile cevap verdi. Karşılaşmanın  son dakikalarında sahneye çıkan günün başarılı isme Fatih kendisinin dördüncü takımımın da beşinci golünü atarak skoru belirledi. Karşılaşmadan 5-4 galip ayrılan Marmara Ereğlisi Belediyespor puanını 9 yaparken, zirve yarışında ağır bir yara alan Çorlu Kültürspor ise 10 puanda kalıp dördüncü sıraya geriledi.

 

SARAY BELEDİYESPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Haftanın önemli karşılaşmalarından birisi de Saray Belediyespor ile Muratlı Belediyespor arasında oynandı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Saray Belediyespor 60’ıncı dakikada Bahadır’ın ayağından bulduğu golle skoru 1-0 yaptı. Bulduğu golle rahatlayan Saray Belediyespor karşısında konuk ekip Muratlı Belediyespor ise beraberlik için yüklendi. Saray Belediyespor’da 75’inci dakikada sahneye çıkan Türker takımının ikinci golünü kaydetti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Saray Belediyespor bu galibiyet ile puanını 7 yaparken, Muratlı Belediyespor ise 9 puanda kaldı.

 

İKİ TAKIMDA YENİŞEMEDİ

 

5.haftada Muratlı İlçe Stadyumunda oynanan karşılaşmada Aşağısevindikspor ile Hayrabolu Belediyespor 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde gol düellosu yaşandı. Hasan İnler’in 59’uncu dakikada kaydettiği golle öne geçen konuk takıma Aşağı Sevindikspor Esat ile beş dakika sonra cevap verdi. Ataklarını sürdüren konuk ekip Hayrabolu Belediyepor 80’inci dakikada Hasan’ın ayağından bir gol daha bularak tekrar öne geçti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın 87.dakikasında sahneye çıkan Esat skoru bir kez daha eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 2-2 sonuçlandı. Bu sonuçla Aşağısevindikspor ligdeki ilk puanını alırken, Hayrabolu Belediyespor ise puanını 5 yaptı.

 

ERGENE İLK GALİBİYETİNİ ALDI

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Ergene Belediyespor evinde Büyük Çınarlıspor’u konuk etti. Maça istekli başlayan Ergene Belediyespor geliştirdiği atakta golü bularak karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Ergene Belediyespor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Konuk ekip Büyük Çınarlıspor ise rakibi karşısında varlık gösteremedi. Sağlı sollu ataklarını maç boyunca sürdüren ev sahibi ekip kalan dakikalarda üç gol bularak karşılaşmadan 4-0 galip ayrılmasını bildi. Ligdeki ilk galibiyetini alan Ergene Belediyespor puanını 5 yaparak sekizinci sıraya yükselirken, henüz galibiyet ile tanışamayan Büyükçınarlıspor ise iki puanla 13.sırada kaldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10