Toprak: Ekimler hafta sonu tamamlanacak

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak buğday ekimlerinin 15 Ekim tarihinde başladığını ve hafta sonu tamamlanacağını söyledi. Toprak, Çiftçilerin ÇKS belgelerini de hazırlayarak Aralık a

Çerkezköy 17.11.2016 19:22:00 0
Toprak: Ekimler hafta sonu tamamlanacak

EKİMLER HAFTA SONU TAMAMLANACAK

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak havaların yağışlı gitmesi nedeniyle buğday  Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde ekimlerinin 15 Ekim tarihi itibariyle başladığını ve hafta sonu ise ekimlerin tamamlanacağını belirtti. Toprak, “Bu yıl ekim zamanı havaların yağışlı olması dolayısıyla çiftçilerimiz tarlalara giremedi ve toprağın tavlanmasını bekledi. Tarlaların ekime elverişli olmasıyla birlikte de 15 Ekim tarihinde ekimler başladı ve şu an ekilecek az bir alan kaldı buda hafta sonunda tamamlanmış olacak.”dedi.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA TOPLAM 120 BİN DÖNÜM EKİLEBİLİR ARAZİ VAR

 

Hasan Toprak şöyle devam etti, “Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığımızın sorumluluk alanında bulunan Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde odamıza kayıtlı 80 bin dönüm kayıtsız olarakta 40 bin dönüm olmak üzere toplamda 120 bin dönüm ekilebilir arazimiz kaldı. Bölgemizin bir sanayi bölgesi olması dolayısıyla Trakya bölgesinde en az ekilebilir arazi bizim bölgemizde bulunuyor.”şeklinde konuştu.

 

2106 YILINI BEREKETLİ GEÇİRDİK

 

Toprak, 2016 yılında çiftçiler olarak bereketli bir yıl geçirdiklerini de belirterek, “Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri olarak bölgemizdeki çiftçilerimiz beklenen ürünlerini almış oldu ve fiyatlarda beklentilerimize yakın oldu. Her şeyden önce üretimlerimiz beklentilerimiz doğrultusunda olması nedeniyle bereketli bir yıl geçirdiğimize inanıyoruz. Temennimiz önümüzdeki ilgili makamlarımız çiftçilerimizin beklentileri doğrultusunda iyi bir fiyat vermeleri ve bizleri mağdur etmemeleridir. Özellikle bizim bölgemiz Trakya bölgesinde verimin düşük olduğu bir arazı yapısına sahip olması nedeniyle çiftçilerimizin elde ettiği ürün dekar başına az oluyor.Bir çoğumuzda ancak masraflarımızı zar zor karşılıyoruz.Bu nedenle önümüzdeki ve gelecek yıllarda daha iyi bir fiyat verilmesi halinde çiftçilerimizde rahatlatmasını istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

ÇKS’LARIN VERİLME ZAMANI GELDİ

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çiftçi Kayıt sistemi kapsamında destekleme alacak olan Ziraat odasına kayıtlı çiftçilerin ÇKS belgelerini hazırlama zamanın geldiğini de belirterek, “Odamıza kayıtlı çiftçilerimiz  sertifikalı tohum desteklemelerinde mağdur olmamaları  ve yararlanmaları için (ÇKS) Çiftçi Kayıt Sistemi evraklarını bir an önce hazırlayarak kayıtlı oldukları Ziraat odaları başkanlıklarına teslim etmelerinin zamanı geldi ve ÇKS  belgelerini  hazırlayarak Aralık 2016 sonuna kadar  bizlere teslim etmeleri gerekiyor. ÇKS belgelerini hazırlayanlar ellerinde bekletmeden odamıza teslim etsinler .ÇKS belgesini teslim etmeyen çiftçilerimiz tohum desteklemelerinden yararlanamayacaktır.yararlanmaları için bir an önce ÇKS belgelerini teslim etmelerini bekliyoruz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10