Farkındalık için önemli bir gün

17 Kasım Dünya Prematüre günü kapsamında Özel İrmet Hospital'da etkinlik düzenlendi. Hastanede doğum yapan yaklaşık 20 ailenin katıldığı etkinlikle, güne özel olarak yaş pasta kesilerek ç

Çerkezköy 17.11.2016 19:23:00 0
Farkındalık için önemli bir gün

ETKİNLİK DÜZENLENDİ

 

Özel İrmet Hospital tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Konferans salonunda dün 12.00-13.30 saatleri arasında düzenlenen etkinliğe Başhemşire Gülcan Özdemir, Hastane Müdür yardımcısı Leyla Alkan ile hastane çalışanlarının yanı sıra yaklaşık 20 aile prematüre doğan çocuklarıyla birlikte katıldı.

 

GEBELİKLERİN YÜZDE 10’NU ERKEN DOĞUMLA SONUÇLANIYOR

 

Etkinlik öncesinde konuşan Neonatoloji Uzmanı Uzm.Dr. Hülya Halis, etkinliğe katılan ailelere teşekkür ederek, “bugün 17 Kasım Dünya Prematüre günü. Onlar bizim hayata tutunmaya çalışan minik kahramanlarımız. Zamanından önce doğan ancak hala anne karnında ki sıcaklığa ihtiyaç duyan bebeklerimiz. Dünyada ve Türkiye’de tüm gebeliklerin yüzde 10’nu maalesef erken doğumla sonuçlanmaktadır” dedi.

 

FARKINDALIĞI SAĞLAMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

 

Erken doğum sonrasında ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşıldığını sözlerine ekleyen Halis, “bu nedenle erken doğanlar yenidoğan hekiminin elindeyse kazanır diyoruz. Biz İrmet ailesi olarak güçlü bir ekiple bu miniklerin yanındayız. 17 Kasım Dünya Prematüre günü bu konuda farkındalığı sağlamak için önemli bir gündür. Bizleri kırmayarak etkinliğimize katıldığını için hepinize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

YAŞ PASTAYI BİRLİKTE KESTİLER

 

Neonatoloji Uzmanı Uzm.Dr. Hülya Halis’in konuşmasını tamamlamasının ardından 17 Kasım Dünya Prematüre gününe özel olarak yaş pasta ailelerle birlikte kesilerek hatıra fotoğrafı çektirildi. Davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulurken, miniklerde kendileri için hazırlanan balonlarla oynayarak günün tadını çıkardılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10