Sessiz sakin yıkım

Çerkezköy Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde buluan Kavak Dere'nin ıslah edilmesi ve dere yataklarının temizlenip yeşil alan olarak şehre kazandırılması amacıyla başlattığı y?

Çerkezköy 17.11.2016 19:32:00 0
Sessiz sakin yıkım

Çerkezköy’de Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yaldız Sokak üzerinde bulunan dere yatağındaki 31 gecekondudan 5’i, Bağlık Mahallesindeki 10 gecekondudan ise 6’sı 9 Kasım Çerkezköy Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmıştı.  Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı ilk yıkımda tebligat yapıldığı halde evlerini boşlatmayan vatandaşlara zabıta ekipleri tarafından yaklaşık 10 günlük ek süre daha verilmişti. Sürenin sona ermesinin ardından da Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak’ta yıkımlarına karar verilen gecekondular için yıkım ekibi dün ikinci kez mahalleye geldi.

 

TOM ARACI DA BULUNDU

 

Ekiplere, İlçe Emniyet Müdürlüğü polisi, Çevik Kuvvet polisi, bir TOMA aracı da eşlik etti. Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yıkım sırasında belediye ile anlaşarak nakdi yardımı alan gecekondu sahipleri eşyalarını at arabasına ve kamyonetlere yükleyerek taşıdı. Tahliye edilen evlerin yıkımı gerçekleştirilirken, yıkım çalışmaları sırasında elektrik ekibi önlem alarak mahallede kısa bir süre elektriği kesti. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak’ta bulunan 26 gecekondunun 7 si yıkılırken, ekipler öğleden sonra ise Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak’a geçerek burada bulunan 4 gecekondudan ikisini daha yıktı.

 

21 KASIM’A KADAR EK SÜRE VERİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri Ceylan Sokak ve Yaldız Sokak’ta yıkılması planlanan toplam 21 gecekondunun boşaltılması için vatandaşlara 21 Kasım Pazartesi gününe kadar ek süre verdi. Gecekondu sahiplerine evlerini boşaltmaları karşılığında Çerkezköy Belediyesi 2 bin 700 TL, Çerkezköy Kaymakamlığı ise bin TL nakdi yardımda bulunmuştu. Öte yandan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaptığı açıklamada yıkımların durdurulması adına kendisine çok fazla telefon geldiğini ve arayan herkese durumu izah ederek yıkımla ilgili geri adım atmayacağını ifade etmişti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10