Farkındalık ve nefes refleksolojisi semineri

Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 'Farkındalık ve Nefes Refleksolojisi' semineri düzenlendi.

Kapaklı 18.11.2016 18:21:00 0
Farkındalık ve nefes refleksolojisi semineri

SEMİNER MECLİS SALONU’NDA DÜZENLENDİ

 

Kapaklı Belediyesi Meclis salonunda Perşembe günü saat 14.00’da başlayan seminere konuşmacı olarak Kişisel Dönüşüm Uzmanı Gülcan Kadıoğlu konuk olurken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Kapaklı Belediyesi personeli ve vatandaşlar da seminere katıldı.

 

GÜÇLÜ BİR NİYETİN OLMASI LAZIM

 

Gülcen Kadıoğlu, Nefes farkındalığı tekniğinin iki ana öğeden oluştuğunu ifade ederek, “Bunlardan biri sakinleşmek, diğeri ise derinliğine izlemektir. Sakinleşme aşamasında, zorlanabilir hatta dirençle karşılaşabilirsiniz. Uygulamaya devam ettikçe evrendeki diğer her şey gibi bu durum da değişecektir. Direnci kırmanın en iyi yolu bir güçlü bir niyetin olmasıdır” açıklamasında bulundu.

 

ÇALIŞMALAR ARTACAK

 

Eğitilmiş zihin ya da beyin, eğitilmemiş olandan fiziksel olarak farklıdır diyerek konuşmasını sürdüren Kadıoğlu, “Görülen odur ki ilerleyen süreç içersinde zihinsel eğitimin potansiyelini anlayabilecek ve bunun ciddiye alınmasının gerekliliğini anlayarak bu yönde çalışmalarımızı arttıracağız. Nefes teknikleriyle oluşturulan meditatif farkındalık, beynin işleyişini değiştirebilir ve insanların çeşitli farkındalık düzeylerine erişmesini sağlar'' diye konuştu.

 

DOĞAL DENGESİNİ KAZANDIRIR

 

Nefes tekniklerinin uzak doğu kökenli bir yöntem olduğuna dikkat çeken Kadıoğlu, “Nefes tekniklerinin oluşturduğu zihni yavaşlatma ve hızlandırma kontrolü zihnin eğitilmesini sağlar. İnsan beyninde oluşabilecek dejeneraktif değişiklikler, örneğin bunama gibi zihin yoksunluğunun ve eksikliğinin ortaya çıktığı bunama gibi rahatsızlıklar da bu metodla önlenebilir. Refleksoloji uzak doğu kökenli olup ayak masajı ile tedavi yöntemidir. Ayak ve ellerde bedenin tüm organlarına karşılık gelen refleks noktalarına el ve parmakla uygulanan bir tekniktir. Ayaklara uygulanan özel ovma hareketleriyle vücudun belli bölgelerinde bloke olmuş enerjiyi çözerek, bedenin kendi kendisini iyileştirme gücünü harekete geçirir. Refleksoloji terapisi, kişinin kendisini, fiziksel, duygusal ve ruhsal bakımdan iyi hissetmesini sağlar ve kişiye doğal dengesini kazandırır'' dedi.

 

HALKIMIZI BİLGİLENDİRMELİYİZ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel sunumu için kişisel dönüşüm uzmanı Gülcan Kadıoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu tarz seminerlerimizi daha da yaygınlaştırarak halkımızı bilgilendirmeliyiz. Ayrıca Kent  Konseyi kadın meclisimiz çalışmaları ile güzel projeleri hayata geçiriyorlar onları da ayrıca kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10