1.Amatör Ligde 8 hafta tamamlandı

1.Amatör Küme A ve B Grubu sekizinci hafta karşılaşmaları sonuncunda  A Grubu'nda Muratlı Halk Eğitimispor'u deplasmanda 5-1 mağlup eden Malkara 14 Kasımspor ile B Grubu'nda Çorluspor'u 5-1

20.11.2016 18:01:00 0
1.Amatör Ligde 8 hafta tamamlandı

A Grubu’nda oynadığı yedi maçı kazanarak haftaya 21 puanla lider durumda giren Malkara 14 Kasımspor deplasmanda Muratlı Halk Eğitimispor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan konuk ekip Malkara 14 Kasımspor bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan konuk ekip Malkara 14 Kasımspor kalan dakikalarda kalesinde bir gol görmesine rağmen rakip filelere 5 gol atarak karşılaşmadan 5-1 galip ayrılmasını bildi. Sekizinci maçını da kazanarak puanını 24 yapan Malkara 14 Kasımspor liderliğini devam ettirirken, farklı mağlubiyet ile altıncı yenilgisini alan Muratlı Halk Eğitimispor ise altı puanda kaldı.

 

ZİRVEDEKİ TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Lider Malkara 14 Kasımspor’u takibini sürdüren Sağlamtaşspor ise sekizinci hafta maçında deplasmanda Tekirdağ Büyükşehir Gençlikspor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan konuk ekip 23.dakikada Rafi’nin ayağından bulduğu golle öne geçmesini bildi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında ev sahibi ekip Tekirdağ Büyükşehir Belediyespor Nejdet’in ayağından bulduğu golle skoru eşitledi. Karşılaşmanın ikinci devresinde daha etkili bir oyun sergileyen konuk ekip 51.dakikada Berk’in penaltıdan attığı golle tekrar öne geçti. Kalan dakikalarda rakibine eşitliği yakalama fırsatı vermeyen Sağlamtaşspor karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak zirve takibini sürdürdü. Bu galibiyet ile Sağlamtaşspor 21 puana yükselirken, Tekirdağ Büyükşehir Gençlikspor ise sekiz puanda kaldı.

 

MÜREFTESPOR İKİ GOLLE KAZANDI

 

Haftaya üçüncü sırada giren Müreftespor evinde Tekirdağ Kartalspor’u konuk etti. Her iki takımında mutlak üç puan ile çıktığı karşılaşmada taraftar desteğini arkasına alan ev sahibi ekip Müreftespor karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak puanını 17 yaptı. Ligdeki beşinci mağlubiyetini alan Tekirdağ Kartalspor ise 9 puanda kalarak altıncı saraya geriledi.

 

MÜTHİŞ MAÇ KAPTAN BARBAROSSPOR’UN

 

Dördüncü sıradaki Kaptan Barbarosspor ise evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Akçeşmespor’a konuk oldu. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada her iki takımında sergilediği futbol taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Rakibi karşısında daha az hata yapan ev sahibi ekip Kaptan Barbarosspor karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak puanını 14 yaptı. Altıncı mağlubiyetini alan Akçeşmespor ise ligin dibinden kurtulamadı. Ligde orta sıralarda yer alan Hürriyet Yıldız Gençlikspor ise Çiftlikönüspor’un ligden çekilmesinden dolayı haftayı 3-0’lık hükmen galibiyet ile kapattı.

 

DOĞANSPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Temsilcilerimizin yer aldığı B Grubu’nda ise lider Çerkezköyspor Doğanspor 8.hafta karşılaşmasında Çorluspor ile karşı karşıya geldi. Maça etkili başlayan Çerkezköy Doğanspor 15’inci dakikada Alper’in kafa vuruşu ile karşılaşmada öne geçti.  Gelen golle birlikte rahatlayan Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda farkı artırmaya çalıştı. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran Çerkezköy Doğanspor’da 22.dakikada Ahmet şık bir vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Arka arkaya gelen iki golle birlikte rahatlayan 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Ataklarını sıklaştıran Çerkezköy Doğanspor’da sahneye çıkan Sinan Amaçer şık bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 3-0 öne geçirdi.  Karşılaşmanın ilk devresini 3-0 önde tamamlayan Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda da rahat bir futbol ortaya koydu. 63.dakikada Çerkezköy Doğanspor’lu genç oyuncu Ferhat Kuş kaptırdığı topu muhteşem bir presle seyircilerinden de alkış alarak tekrar kazandı, bir anda kontratak haline dönüşen pozisyonda topu Onur’un önüne bıraktı, Onur hiç bekletmeden Doğanspor’un formda golcüsü Oğuzkan Çabuklar’ı gördü ve Oguzkan’da topu ağlara gönderdi 4-0. Doğanspor’un 5. golü günün ve maçın adamı Ahmet kaydetti ve skor 5-0 oldu. Son dakikaları antrenman havasında geçen maçın 88. dakikasinda Çorlu spor 1 gol bularak maçın sonucunu belirledi.Bu galibiyet ile birlikte Çerkezköy Doğanspor puanını 22 yaparak liderliğini devam ettirken, Çorluspor ise sekiz puanda kaldı.

 

ERGENEGÜCÜ ULAŞSPOR’DAN DÖRTLÜK TARİFE

 

Haftaya ikinci sırada giren Ergenegücü Ulaşspor ise evinde Çerkezköy 1923 Gençlikspor’u konuk etti. Maça etkili başlayan ev sahibi ekip Ergegücü Ulaşspor kalan dakikalarda üst üste goller bularak karşılaşmadan 4-2 galip ayrılmasını bildi. Ergenecegücü Ulaşspor bu galibiyet ile puanını 21 yaparak ikinci sırada yerini sağlama alırken, ligdeki beşinci mağlubiyetini alarak kötü gidişe dur diyemeyen Çerkezköy 1923 Gençlikspor ise dokuz puanla yedinci sırada yer aldı.

 

FEVZİPAŞASPOR AĞIR YARALI

 

Haftaya averajla üçüncü sırada giren temsilcilerimizden Fevzipaşaspor deplasmanda Büyükyoncalıspor’a konuk oldu. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan temsilcimiz karşılaşmanın 10.dakikasında kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. İlk dakikalarda kalesinde gol gören ev sahibi ekip Büyükyoncalıspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın ilk devresi Fevzipaşaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci devrenin hemen başında ev sahibi ekip Resul’un frikikten kaydettiği golle skoru eşitledi.  Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde bir gol bulan temsilcimiz Fevzipaşaspor karşılaşmada bir kez daha öne geçti. Oyun disiplininden kopmayan ev sahibi ekip Büyükyoncalıspor 60.dakikada Volkan ile skoru eşitledi. Taraftarların müthiş bir karşılaşma izlediği mücadelenin 75.dakikasında sahneye çıkan Serdar Karakaş takımını ilk kez öne geçirdi.  Karşılaşmada iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü korumayan temsilcimiz Fevzipaşaspor son dakikalarda beraberlik için yüklendi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Büyükyoncalıspor’un 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı. Bu skorun ardından zirve yarışında büyük bir yara alan Fevzipaşaspor 18 puanda kalırken, Büyükyoncalıspor ise bu üç puan ile birlikte puanını 11’e yükseltti.

 

SAĞLIK MAHALLESİSPOR’DA KÖTÜ GİDİŞAT DEVAM EDİYOR

 

Ligde dördüncü sırada bulunan Trakya Balkanspor ise deplasmanda Sağlık Mahallesispor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan Çorlu Balkanspor ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde kaydettiği golle ilk devreyi 1-0 önde tamamladı. İki oyuncusunun kırmızı kart gördüğü Sağlık Mahallesispor uzatma dakikalarında bir gol bularak şeref sayısını kaydetti. Bu galibiyet ile birlikte Çorlu  Trakya Balkanspor puanını 12 yaparak dördüncü sıradaki yerini korurken, Sağlık Mahallesispor ise yedinci mağlubiyetini alarak üç puanda kaldı.

 

TOPLAM 13 GOL ATILDI

 

Haftanın en gollü karşılaşması ise Vakıflar Güvenspor ile Çorlu Korespor arasında oynandı. Rakibi karşısında maça çok hızlı başlayan ev sahibi ekip Vakıflar Güvenspor üst üste bulduğu gollerle rahatladı. Oyundan kopmayan Çorlu Korespor ise farkı indirmeye çalıştı. Kalan dakikalarda kalesinde üç gol gören Vakıflar Güvenspor rakip filelere 10 gol kaydederek karşılaşmadan 10-3 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile puanını 12 yapan Vakıflar Güvenspor beşinci sırada yer alırken, Çorlu Korespor ise sekizinci maçında sekizinci mağlubiyetini aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10