"Tarım alanlarının imara açılması çiftçiliği bitiriyor"

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Kapaklı'nın ilçe statüsünü kavuşturulmasının ardından köylerin mahalleye dönüş

Çerkezköy 20.11.2016 18:05:00 0

TARIM ALANLARININ İMARA AÇILMASI ÇİFTÇİLİĞİ BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ”Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz sanayi ağırlıklı ilçeler olması nedeniyle  ekilebilir tarım alanlarımız her geçen gün azalmakta olmakla birlikte bu yetmiyormuş gibi, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla da Kapaklı’nın ilçe oluşuyla ilçemiz köyleri Kapaklı’ya bağlandı ve mahalle statüsüne dönüştürüldü. Bu nedenle köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerimiz de ekilebilir tarım alanlarının da tek tek imara açılmaya başlanmasıyla bölgemizde ekilebilir tarım alanları her geçen gün azalmaktadır. Bu da Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde çiftçiliği bitirmektedir. Şu anda iki ilçemizde de çiftçilik dar bir alanda yapılıyor. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin toplam ekilebilir alanı en az tarım alanı olarak görülmektedir. Tarım alanlarının imara açılması çiftçiliğimizi bitirme noktasına getirdi”dedi.

 

“ÇİFTÇİLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

 

Toprak “Tekirdağ’ımızın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından köylerimizin de mahalleye dönüşmesiyle birlikte bölgemizde ekilebilir alanlarında imara açılmaya başlanılması ekilebilir alanlarımız daha da azaltmaya başladı. Son 10 yıl içinde Çerkezköy ve  Kapaklı ilçelerimizde ekilebilir alan 120 bin dönüme düştü. Önümüzdeki on yıl içinde de 50 bin dönüme inecek ve bu nedenle Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde çiftçilik son noktada yani sınırda bulunuyor.  Belki on yıl sonra bölgemizde çiftçide kalmayacak. Bu nedenle ekilebilir alanlarımızın imara açılmasını istemiyoruz. En azından şu anda ekilebilir alanlarımızın muhafaza edilmesini istiyoruz. Bu konuda ilgili ve yetkili makamlarımızın bu konuda duyarlılık göstererek gereğini yapmalarını talep ediyoruz. Biz Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri çiftçileri olarak bölgemizde çiftçiliğin devam etmesini istiyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10