Kent Park için geri sayım

Çerkezköy'ün çehresini değiştirecek olan Kent Park Projesi hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Halkımızın rahatlıkla vakit geçirebilmeleri adına ilçedeki sosyal

Çerkezköy 20.11.2016 18:12:00 0
Kent Park için geri sayım

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kısa bir süre içinde başlayacakları Kent Park Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Akay yaptığı açıklamada, “Kent Park Projesi içinde Kültür Merkezi ve Pazar yeri projeleri de yer alıyor. Pazar Yeri ve Kültür Merkezi projelerini aynı alan içinde planlamıştık. Çünkü ilçemizde böylesine büyük projeleri hayata geçirebileceğimiz genişlikte alanlarımız yok. Mevcut TIR Parkı’nın arkasındaki sorunlu alanla ilgili mahkemeyi kazandık ve yaptığımız çalışma ile Kültür Merkezi projesini buraya taşımaya karar verdik” diye konuştu.

 

PARKTAN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

 

Vahap Akay, yeni Pazar Yeri’nin proje çalışmalarının tamamlandığını sözlerine ekleyerek, “En kısa zamanda yapım ihalesine çıkıp çalışmalara başlamayı düşünüyoruz. Bununla birlikte yaklaşık 22 milyon TL maliyetli Kültür Merkezi de Ocak ayı başında ihaleye çıkacak ve Mart ayı başında da ilk kazmanın vurulması planlanıyor. Amacımız Çerkezköy’de bir çekim merkezi oluşturmak. Bunun için Kent Park Projesi çok önemlidir. Yakında Büyükşehir Belediyesi Adnan Kahveci Parkı’ndan Kent Park Projesi çalışmalarına başlayacak” dedi.

 

BİZDEN TEKLİF BEKLİYORLAR

 

Astsubay lojmanlarının önlerinde engel olduğunu ifade eden Başkan Akay, “Burayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı bizden 12 milyon 200 bin liralık yatırım talep etti. Biz bu tutarın çok yüksek olduğunu beyan ettik. Yakında Bakanlığımızı bir kez daha ziyaret etmeyi düşünüyoruz. 9 Aralık tarihine kadar bizden teklif bekliyorlar. Biz projeyi Büyükşehir Belediyesi yatırım programına aldırarak proje için 5 milyon Liralık bütçe ayırttık” açıklamasında bulundu.

 

CADDE VE SOKAKLARI CIVIL CIVIL YAPACAK

 

Milli Savunma Bakanlığı ile yapılacak görüşmeden olumlu bir geri dönüş beklediğini kaydeden Akay ”Bu alanda ikamet eden kişi sayı gerçekten çok az. Üstelik 6 bloktan 4’ü ruhsatsız yapı ve hepsi de miladını tamamlamış. Biz gösterilecek alanda kendilerine yeni lojmanlar yapmayı taahhüt ettik. Ankara’ya gittiğimizde bu sorunu çözmeyi düşünüyoruz ve inşallah Kent Park projemizin önünde hiçbir engel kalmaz. Böylece burası çekim merkezi olur. Ailelerimiz çocukları ile birlikte günün geç saatlerine kadar burada vakit geçirebilir. Bu durum ilçe merkezindeki esnafımız için de büyük avantaj olacaktır. Caddede insan olduğu sürece esnaf dükkanını kapatmak istemeyecektir. Bu da akşam saat 18.00’dan sonra hayatın durduğu Çerkezköy’de esnafın daha geç saatlere kadar dükkanını açık tutmasını, böylece ilçede geç saatlere kadar cadde ve sokakların cıvıl cıvıl olmasını sağlayacaktır” dedi.

 

PARKLARIMIZ İNSANLARIN AKININA UĞRADI

 

Göreve geldikleri andan bu yana yapılan parklar hakkında da açıklamada bulunan Akay “Bugüne kadar Çerkezköy’de 18 park yaptık. Bu sırada bazı kişiler bana düşman oldu, küfürler etti. Fakat akşam saatlerinde bu parkları dolaştığımda ve orada ailelerin geç saatlerde bile çocuklarıyla birlikte vakit geçirdiklerini gördüğümde doğru bir iş yaptığımı anlıyorum. Parklarımız insanların akınına uğradı. Demek ki böyle bir şey yapılmasına ihtiyaç vardı” dedi.

 

GÖREVE GELDİKTEN SONRA TEMİZLEDİK

 

30 sene önce ailesiyle birlikte İstasyon Mahallesi’nden Adnan Kahveci parkına geldiğini belirten Vahap Akay, “Sonraki yıllarda orası adeta kaderine terk edildi ve sarhoşların, madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Biz göreve geldikten sonra orayı temizledik. Eskiden yaşadığımız o güzel havanın, Çerkezköy’de yeniden yaşaması, ailelerin akşam saatlerinde bile parklara akın etmeleri için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10