Şefkat eli projesiyle 16 bin TL yardım yapıldı

Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından şefkat eli projesi kapsamında 16 bin TL'lik nakdi yardım yapıldı. Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ce

Çerkezköy 22.11.2016 21:29:00 0
Şefkat eli projesiyle 16 bin TL yardım yapıldı

AİLELER MAĞDUR EDİLMİYOR

 

Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak üzerinde bulunan gecekondu yapılarının yıkımı devam ederken, gecekondulara oturanlara Çerkezköy Belediyesi tarafından hane başına 2 bin 700 TL, Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da hane başına 1000 TL nakdi yardım yapılarak aileler mağdur edilmedi.

 

42 HANEYE KADAR YAPILMASINI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Yapılan yardımların Vakfın kendi imkanları ile yapıldığını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Devletimiz Sosyal bir Hukuk Devletidir. Sosyal Devlet olma anlayışı, vatandaşlarımızın sosyal durumlarını iyileştirmeyi, onları sosyal güvenliğe kavuşturmayı kendine ödev bilen devlet anlayışıdır. Bizde bu anlayışla her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız. İlk etapta 16 haneye yapılan yardımların 42 haneye kadar yapılması için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

KİRA BEDELLERİNİ KARŞILAMAYI PLANLADIK

 

Kaymakam Kubilay, 775 Sayılı Gecekondu Kanununun 18. Maddesi gereğince tahliye edilen vatandaşlar için ‘Şefkat Eli Projesi’ hazırladıklarını belirterek, “Şefkat Eli Projesi ile bu vatandaşlarımızın 1 yıllık kira giderlerini karşılamayı planladık. Projemizi hazırlayıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderdik. Projemizin onaylanması ve talep edilen ödeneğin gönderilmesi ile birlikte gerekli çalışmalar vakfımızca ivedilikle yapılacaktır. Söz konusu projenin hazırlanmasında destek ve katkılarını gördüğümüz başta Valimiz Sayın Mehmet Ceylan’a, Tekirdağ Milletvekili Sayın Ayşe Doğan’a, Başbakanlık Başdanışmanı Sayın Metin Özçeri’ye ve Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyetine teşekkür ediyorum”

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10