Yılmaz açık konuştu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleşirken, Somali'de bulunan ÇTSO Başkanı Sül

Çerkezköy 22.11.2016 21:33:00 0
Yılmaz açık konuştu

MİZAN GÖRÜŞÜLDÜ

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlarken, ilk olarak Ekim ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan hakkında bilgiler verildi. Meclis üyelerine bilgi veren Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel “ Odamızın Ekim ayı tahmini gideri 182 bin 850 TL olurken, Ekim ayı gerçekleşen gider ise 101 bin 274,57 TL oldu. Odanın ilk 10 aylık tahmini gideri 2 milyon 90 bin 300 TL, 10 aylık gerçekleşen gider ise 1 milyon 598 bin 907,16 TL oldu. İlk 10 ayda gider bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 76,49 olarak hesaplanırken, odanın Ekim ayı tahmini geliri 310 bin 500 TL, Ekim ayı gerçekleşen gelir bütçesi ise 534 bin 938,67 TL oldu. İlk 10 aylık tahmini gelir bütçesi 2 milyon 200 bin 100 TL olarak hesaplanırken; gerçekleşen 10 aylık gelir ise 2 milyon 648 bin 028,18 TL oldu. İlk 10 aylık gerçekleşme yüzdesi ise yüzde 120,36 olarak hesaplandı” diye konuştu.

 

YILMAZ’DAN RED OYU

 

Ekim ayı gelir cetveli oy birliği ile kabul edilirken, Ekim ayı gider cetveli ise Meclis üyesi Rahmi Yılmaz’ın red oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Meclise neden red oyu verdiğini açıklamayan Rahmi Yılmaz “ Odanın hazırladığı dergide sürekli olarak Başkan Süleyman Kozuva’nın resimleri çıkıyor. Dergi amacı dışında faaliyet gösteriyor ve sanki dergide Başkanın reklamı yapılıyor” diyerek serzenişte bulundu.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantıda yapılan bilgilendirmede odanın Ekim ayı itibariyle kasasında 2 bin 483,88 TL, bankalarda ise 2 milyon 295 bin 837 TL bulunduğu kaydedilirken, mizanda ise 10 milyon 421 bin 195 TL ‘lik denkliğin sağlandığı ifade edildi. Okunan banka cetveli ve mizan hesapları meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilirken, toplantının devamında Oda Basın danışmanı Ünal Bolat Almanya’nın  Stuttgart kentinde düzenlenen ve Trakya Ticaret Sanayi Odalarının katıldığı Global Connect 2016 fuarı hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

“AKLANARAK ÇIKMAMIZ MUTLU ETTİ”

 

İlgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşma gerçekleştiren ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker “ ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’ya Somali’de olduğu için erteleyip ertelememeyi sordum. Kendisi de buna gerek olmadığını, raporun söz verildiği gibi mecliste okunacağını kaydetti. Raporu okuduktan ve Ankara’dan bazı isimlerle görüştükten sonra bazı dedikodular yüzünden odamızın adının lekelendiğini gördüm. Odamızın çalışmalarının fevkalade yürütüldüğünü görüyorum. 15 maddelik şikayetin Ankara’ya özel olarak gitmesi, daha sonra odamıza müfettiş gönderilmesi ve müfettiş raporlarında odamızın tüm maddelerden aklanarak çıkması bizleri son derece mutlu etmiştir” diye konuştu.

 

“BEN KİMSEYİ ŞİKAYET ETMEDİM”

 

Okunan raporun ardından açıklamada bulunan Meclis üyesi Rahmi Yılmaz “ Bu şikayeti Ankara’ya yapan namussuz ve şerefsizdir. Bunu söyleyip de ispat edemeyen de namussuz ve şerefsizdir. Odayı Rahmi Yılmaz’ın şikayet ettiğini sizler söylediniz. Ben kimseyi şikayet etmedim. Bunu belgesiyle gösterip ispatlamayan da şerefsizdir. Eğer ki ben şikayet yapsaydım şikayetin bir nüshasını şikayet ettiğim kişiye verirdim. ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva gittiği her yerde “Beni Rahmi Yılmaz şikayet etti” diyor. Başkan Süleyman Kozuva’nın pasaportuna FETÖ soruşturması kapsamında el konuldu. Süleyman Kozuva’nın şirketlerinde tedbir vardır. Aşağıdan bir yetki belgesi alıp getirsin, burada göstersin; ben burada şehir meydanında istediğiniz gibi gezerim. Bununla ilgili Süleyman Kozuva’da suç duyurusunda bulunsun. Bilgi edinme kanunu kapsamında kim şikayet etmişse öğrenebilir” diye konuştu.

 

MÜFETTİŞ RAPORU OKUNDU

 

Kısa süreli tartışmanın yaşandığı mecliste Meclis üyesi Mehmet Danyeli tarafından 15 maddelik müfettiş raporu okundu. Bu konunun bütün meclisi töhmet altında bıraktığını kaydeden ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Asım Yavuzarslan “ 45 yıldır sanayicilik yapıyorum. Bu konuyla ilgili hepimiz savcılığa suç duyurusunda bulunalım ve bizi kim şikayet etmişse de ortaya çıksın” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinde gereksiz konuların görüşüldüğünü ve tartışmaların ise çok gereksiz olduğunu ifade eden Meclis Üyesi Reşat Ünlü ise “ 3 toplantıdır sizin aranızdayım. Gerçekten çok boş konuları konuşuyor ve tartışıyoruz. Bence artık gereksiz tartışmaları bir kenara bırakmamız gerekiyor” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10