'Atık Getirme Merkezi' yapılıyor

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Küçük Sanayi Sitesi'ne 'Atık Getirme Merkezi' yaptırma kararı alındı. Alınan kararla birlikte lisanslı firmalar tarafı

Çerkezköy 24.11.2016 20:30:00 0

LİSANSLI FİRMALAR KONTEYNIR KOYACAK

 

Hayri Batur Caddesi üzerinde bulunan Küçük Sanayi Sitesine ‘Atık Getirme Merkezi’ yapılacak. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan alan üzerinde incelemelerde bulunan Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, yeni merkez hakkında yaptığı açıklamalarda bin 100 metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan merkeze lisanslı firmaların konteynır koyarak malzemelerin toplanacağını ifade etti.

 

GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

 

Atık Toplama Merkezi’nin çevresinin duvarla örüleceğini sözlerine ekleyen Kemal Gümüş, “lisanslı firmalar kendilerine ait konteynırları merkeze koyacak ve atıklar bu alanda toplanacak. Kağıt karton, plastikler, elektronik araç ve gereçler, piller, tekstil ürünleri, yağlar ve camların burada toplanmasının ardından malzeme ile dolan konteynırlar firmalar tarafından alınarak geri dönüşüme kazandırılacak” ifadelerini kullandı.Atık Getirme Merkezi’nin 1 Ocak tarihi itibariyle faaliyete geçeceği ifade edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10