Örgütlenme uzmanları görevlendirildi

Teksif Sendikası Trakya'da Tekstil İş kolunda üretim yapan işyerlerinde sendikasız çalışan işçileri TEKSİF çatısı altında örgütlemek için örgütleme uzmanları görevlendirdi.  Bi

25.11.2016 19:38:00 0
Örgütlenme uzmanları görevlendirildi

ÖRGÜTSÜZ İŞYERLERİNİ ÖRGÜTLEME ÇALIŞMALARI YAPACAKLAR

 

TEKSİF Sendikası Trakya Örgütlenme uzmanları olarak Trakya bölgesinde Tekstil İş kolunda faaliyet gösteren sendikasız işyerlerinde çalışanları teksif Sendikası çatısı altında toplamak ve bu nedenle sorun ve sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalara başladıklarını belirten TEKSİF Trakya örgütlenme Başuzmanı Ali Bayram, “ Kasım ayı başı itibariyle Trakya bölgemizde çalışmalara başladık. Öncelikle çalışma alanımız içinde Trakya bölgemizde örgütsüz yani iş yerlerinde sendikasız çalışan kesimi örgütlendirme oluşumu içinde yer almalarını sağlamak için çalışma faaliyetimize başladık. Teksif Sendikası Trakya Örgütlenme uzmanları olarak tekstil İş kolunda faaliyet gösteren işyerlerinde örgütsüz çalışanları örgütlü hale gelmelerini sağlamaktır.”dedi.

 

ÇOĞUNDA İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ YOK

 

Bayram “ Çalışmalarımızın ilk etabında Trakya bölgesinde ki tekstil iş kollarını tespit ettik. Yaptığımız araştırma ve tespitlerimizde Trakya bölgesinde tekstil iş kolunda 1041 adet irili ufaklı sanayi kuruluşu var. Bu işyerlerinde de toplam 63 bin 527 kişi çalışıyor. Bu işyerlerinde örgütlü yani sendikalı olarak çalışan sayısı ise toplam da 10 bin kişi dolayında bulunuyor. Geri kalan kısım ise sendikasız çalışan arkadaşlarımız. Örgütsüz çalışan bu kesimde işverenin insafına kalmış şekilde çalışıyor. Çalışma koşullarına baktığımızda 1041 tekstil işkolun da ki bir çok işyerinin bin 800’lü yılla göre çalışma sergilediği ve iş sağlığı ve de iş güvenliğinin olmadığını görüyoruz” dedi. ”

 

ÖRGÜTSÜZ İŞYERLERİNDE ÇALIŞANLARI BİLGİLENDİRİYORUZ

 

Bayram, örgütsüz işyerlerinde çalışanların örgütlenme konusunda bilgilendirmeler yaptıklarını da belirterek, “ TEKSİF Trakya Örgütlenme uzmanları olarak Trakya bölgemizde  tekstil iş kolunda örgütsüz olarak çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını sorunlarını diliyoruz ve bunların nasıl çözümlenmesi gerektiği konularında bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bunanla birlikte ise örgütlenmenin faydalarını anlatıyoruz. Örgütlenmiş işyerlerinde çalışma koşullarının çok iyi olduğunu ve iş sağlığı iş güvenliğinin bulunduğunu anlatıyoruz. Her  sendikal konularda her konuda bilgilendirme yapıyoruz ve bu şekildeki çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürmeye başladık” dedi.

 

SENDİKALI OLDUKLARI İÇİN İŞTEN ÇIKARILDILAR

 

Bayram “ Mevcut örgütlenme çalışması yaptığımız Fersan işyerinde 12 arkadaşımız sendikalı oldukları için işten atıldılar. İşverenin diğer çalışanlara da bu şekilde  göz dağı vermesi sendikalaşma yapılmayacağını sanıyor. Ancak Ama bu işyerinde kısa sürede örgütlenmemizi tamamlamak için yoğun bir çalışma yapacağız. Uluslar arası markalara iş yapan böyle önemli bir kuruluşumuz çalışanlarının hak ve hukukunu ön planda tutması gerekirken sendikaya karşı çıkmasına bir anlam veremiyoruz. Oysa sendika olarak bizlerin amacı bağcıyı dövmek değil, üzüm üretmek ve hakkımız olanında verilmesidir. TEKSİF Sendikası üyeleri çalıştıkları işyerlerinde kendi işleriymiş gibi özverili çalışır ve çalıştıkları işyerine de kesinlikle zarar vermezler. Çünkü çalıştıkları o işyeri onların ekmek teknesidir ve orayı koruyup kollamaktadır. Ama nedense bazı işverenlerimiz bunu anlamamakta ısrar ediyor. Örgütsüz işçi çalıştıran İşverenlerimizin de çalışanlarının örgütlenmesine engel olmadan onlara yardımcı olmaları en doğru hareket olacağına inanıyoruz.”diye konuştu. Bayram, TEKSİF sendikasının Trakya’da ki şubelerinde de kendilerine oda tahsis edildiğini de kaydetti.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10