"TEKSİF Trakya'yı pilot bölge seçti "

TEKSİF Sendikası Genel Merkezi tarafından Örgütlenme Sorumlusu Baş Danışmanı olan Faruk Büyükkucak Çerkezköy'e gelerek çalışmalar hakkında araştırma yaptı. Faruk Büyükkucak yaptÄ?

Çerkezköy 28.11.2016 21:13:00 0

TÜRKİYE’DE ÇALIŞAN KESİMİN YÜZDE 9’U SENDİKALI

 

Teksif Sendikası Örgütlenme Baş Danışmanı Faruk Büyükkucak, “Türkiye’de şu anda çalışan nüfusun yüzde dokuzu sendikal örgütlenmenin içinde, diğerleri örgütsüz yani sendikasız çalışmaktadır. Çalışan kesimin örgütlü çalışması için bütün sendikalar örgütlenme çalışması başlatılmış olup, Teksif Sendikası olarak bizlerde bu örgütlenmede neler yapmamız gerektiğini yeni projelere ihtiyaç olduğunu fark ederek bu bağlamda pilot bölge olarak Trakya’yı seçerek bir örgütlenme bürosu oluşturduk. Büro Lüleburgaz’da ancak çalışmaların tamamı Trakya’yı kapsamaktadır. Bu nedenle Trakya’da ki mevcut Teksif  şubelerimizde örgütlenme uzmanları için birer çalışma bürosu oluşturuldu. Konusunda ihtisas sahibi 3 arkadaşımızı örgütlenme uzmanı olarak görevlendirdik” dedi.

 

TRAKYA’DA BİNİN ÜZERİNDE TEKSTİL FABRİKASI VAR

 

Büyükkucak “ Yaptığımız tespitlere göre Trakya’da binin üzerinde irili ufaklı tekstil iş kolunda faaliyet gösteren fabrika var. Bunlarda çalışanların yüzde beşi örgütlü yani sendikalı diğerleri de sendikasız olduğunu tespit ettik. Açlık sınırında çalışan kardeşlerimizin insan yaşamaları, ekonomik bakımdan daha iyi duruma getirmek, Teksif Sendikası çatısı altında yer almalarını sağlamak için örgütlenme seferberliği başlattık. İş kolumuzda örgütlenen işçi kardeşlerimiz hem maddi hem manevi zenginliğe ulaşacaklardır. İşçi sınıfının daha fazla ezilmemesi için sermayenin daha fazla onların üzerine saldırmaması için işçi kardeşlerimizi Teksif  çatısı altında örgütlenmeye çağırıyoruz. Amacımız Trakya’da kısa zamanda tekstil iş kolunda örgütsüz çalışan işçi kardeşlerimizi Teksif çatısı altına yer almalarını sağlamaktır.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10