Vakitçi,"Ekonomi obezite olmuştur"

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı dün Çınar Restaurant'ta partililere bir kahvaltı programı düzenledi. Kahvaltıda konuşan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi " Ş

Çerkezköy 30.11.2016 22:39:00 0
Vakitçi,

“BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAMDIR”

 

Dün saat 10.00’da başlayan kahvaltıya Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi ve Mehmet Ayhan, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon , ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Kahvaltıda konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, partinin yeni Genel Başkanı Termel Karamollaoğlu ile harekete geçeceğini belirterek “Partimiz Genel Başkanlığa seçilen Temel Karamollaoğlu ile kısa sürede hareket kazanarak eski güçlü günlerine dönecektir. Türkiye’nin saadet partisine ihtiyacı vardır. Göreve gelen Genel Başkanımız ve ekibinin başarılı olacağına inancımız tamdır. Biz milli görüş davamızı yere düşürmeyeceğiz. Birleştirici milli görüşçüler olarak Türkiye’mizin içinde olduğu bu çıkmaz sokaktan kurtaracağız. Bu çıkmaz sokaktan çıkmak için iktidarın AB’nin obezite ekonomisinden ve ABD ittifakından vazgeçerek milli politikaya dönmelidir” dedi.

 

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kalyon’un ardından konuşan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi “ 30 Ekim tarihinde olağan kongremizde Erbakan hocamızın vefatından sonra Genel Başkanlık görevini yürüten Prof.Dr.Mustafa Kamalak bu kutlu görevi Temel Karamollaoğlu’na devretti. Milli nizam partisini, milli selamet partisini, refah partisini, fazilet partisini ve saadet partisini kurarken hangi ruh ve heyecana sahipsek bugün de aynı heyecanla bu kutlu hedefe yürüyoruz. Bizler ezelden ebede devam eden bu yolun yolcularıyız. Yeryüzünde tek mazlum kalmayana dek devam edecek bir mücadelenin mensuplarıyız” dedi.

 

“TEREDDÜT ETMEDEN YÜRÜYORUZ”

 

İnandıkları yoldan yürümeye devam edeceklerini kaydeden Vakitçi “Biz bu davayı Allah rızası için yürüyoruz. Dünya menfaatleri için bunu yapıyoruz. Mazlumların yanında olduğumuzu, bütün gücümüzle çalışacağımızı, her yolda gayret göstereceğimizi dünyaya ilan ediyoruz. Bu yolda kısaca adil bir dünyanın kurulmasına çalışıyoruz. Hak hakim kılınmadan adalet tesis edilemez. Bunun tarifini doğru yapmamız icabet eder.Biz hiçbir zaman tereddüt etmeden yürüyoruz” diye konuştu.

 

“VATANDAŞLAR FAİZ BATAĞINDA DEBELENMEKTEDİR”

 

Vakitçi “ Şuanda dünya insanlarının karşılaştığı en büyük hastalıklardan birisi de obezitedir. İnsanlar yiyor, şişiyor ama gücü de azalıyor. Ayakta duramıyor. Şimdi bizimde ekonomimiz obeziteye benziyor. Rakamların büyümesi,ekonomik değerlerin artması Türkiye’nin güçlenmesi anlamına gelmiyor.Şu anda Türkiye’de kalkınma adına ne yapılıyor. Otoyollar,havaalanları,tüp geçitler yapılan güzel şeylerdir. Ancak o yolu kendi ürettiğimiz iş makineleri ile yapmalıydık. O yolun üzerinden giden arabaları biz üretmeliydik. Dünyanın en gelişmiş uçakları Amerika’dan alacağız.Bir uçak 98 milyon dolarmış. Gavurdan alacağımız silah ile kendimizi savunamayız. THY’yi geliştiriyoruz ama parası onların cebine giriyor. Vatandaşımız faiz batağında debelenmektedir. Gençlerimiz uyuşturucu,alkol ve gayri ahlaki bir yöneliş içindedir. Görsel basınımızdan maalesef toplum yapımızı zedeleyen yayınlar yapılmaktadır. Tarımda ise topraklarımız zehirleniyor. Kaliteli tarım arazileri sanayiye açılarak ziyan ediliyor. Sanayileşme belli noktalara toplanarak yaygın bir kalkınma olmadığı için göç yaşanmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

“İSRAİL ANLAŞMASINA RAZI GÖSTEREMEYİZ”

 

Vakitçi,hükümetin İsrail ile yapılan anlaşmasını da eleştirerek, “İsrail ile yapılan anlaşmayı içimize sindiremedik.Ortadoğu’daki bütün planlar Siyonizm menşelidir. Biz buna rıza gösteremeyiz.İsrail’in karşısında ayakta durabilecek tek güç odağı Türkiye’dir.Bunu hiçbir zaman unutmamız gerekiyor. Dünyadaki bütün sistem İsrail’in korunması üzerine tavır belirliyor. Hiç bir zaman İsrail zulmü ne BM’de nede Avrupa’da açıkça kınamamıştır. İsrail ile anlaşmayı doğru bulmuyoruz. Abluka devam ediyor. Bu anlaşma ile İsrail’in hunharca katlettiği şehit vatandaşlarımızın ailelerinin hukuki olarak haklarını almalarının önünü kesmiş olduk” dedi.

 

“HEM İKDİTARA HEM MUHALEFETE ÇAĞRI”

 

İktidar partisi ve muhalefet partilerine de çağrıda bulunan Vakitçi “ Bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Ülkeye dışarıdan bir tehdit gelmesi halinde yapılacak ilk iş iktidarın ve muhalefetin kucaklaşmasıdır. Herkes  yanlış yapabilir, iktidarın yanlışları da olabilir.Onları hırpalayarak değil doğru bildiğimiz noktaya ikaz ederek çekmemiz gerekiyor. Muhalefetin de hırçınlaşmaması lazım. O halde onların da sükunet içerisinde ama kararlılıkla elbette doğru bildiklerinin üzerinde durmaları gerekir.Türkiye her yönden kıskaca alınmak isteniyor. Ekonomik yönden sıkıntıya doğru itiliyoruz. Aynı zamanda da dost olmamız gereken ülkelerle çeşitli bahanelerle aramıza bir şeyler sokularak kavga etmeye başladık. Buradan bu atmosferden kurtulmamız gerekiyor.Saadet Partisi olarak ne iktidar ne  de muhalefet husumet beslemeyiz.Türk siyasi hayatına bu sözlerimizle bir mesaj vermek isteriz.Kimseye karşı bir husumetimiz yok. İktidardaki parti müntesipleri ile biz yıllarca beraber siyaset yaptık. Muhalefetle de biz geçmişte yeri geldi çekişmenin içerisine girdik,yeri geldi hükümetlerle koalisyon kurduk.Seçim ittifakları yaptık” diye konuştu.

 

HİÇBİR ZAMAN İNANCIMIZI KAYBETMEDİK

 

Hiçbir zaman azimlerini ve inançlarını kaybetmediklerini kaydeden Vakitçi “ Binalara kilit vurulduğunda bitip tükeneceğimizi sananlar yüreklerimize setler engeller kuramadılar. Bizi herkes tanıyor. Bu düzen değişmeli dediğimizde, nasıl değişecek diyerek şüpheci yaklaştılar. Bizdeki azmi ve inancı gördüktün sonra bize omuz veren garipler ne dediğimizi anlarlar. Dünyanın her ülkesi, her rengi bizi çok iyi biliyor. Davamıza olan inancımız ilk gün ki heyecan kadar vardır. Verdiğimiz mücadeleye bu gün daha fazla ihtiyaç olduğu aşikardır. Şimdi artık üzerimizde oynanan oyunlara hayır deme ve yola revam olma zamanıdır.Artık dünyanın egemenlerine boyun eğmeden kendi reel politiğini inşa edebilmenin zamanıdır” dedi.

 

SAADET ÇATISI OLMAYA DAVET ETTİ

 

Vakitçi “Bütün kardeşlerimizi nizama,selamet’e refah’a ,fazilet’e,milli görüşe yani Saadet Partisine davet ediyoruz.  Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel çıkmazlar, ortada iken her bir kardeşimiz zalim emperyalist avcıların zehirli oklarına muhatap iken bu devrin kuru arama devri olmadığına ve safları yeniden sıklaştırma zamanı olduğuna inanıyoruz. Bu çatı bütün kardeşlerimizi alır. Kendilerini dünyanın seçilmişleri olarak görüp zulümleri ayyuka çıkmış zalimleri hayal kırıklığına uğratmanın yolunun bir ve beraber olmaktan geçtiğine inanıyoruz. Artık kurdukları tezgahları, yazdıkları senaryoları başlarına geçirme zamanı gelmiştir” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10