Kaymakamlar kararnamesi açıklandı

Merakla beklenen Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı

1.12.2016 04:19:00 0
Kaymakamlar kararnamesi açıklandı

KUBİLAY SULTANBEYLİNE ATANDI

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından birçok kaymakam görevden alınırken, Çerkezköy'e geldiği günden  beri  halk ve STK'lar arasında sıkı diyalogları ile  dikkatleri çeken  Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay  İstanbul Sultanbeyli Kaymakamlığı'na atandı. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Çerkezköy'deki dik duruşuyla halkla birlikte tavrını ortaya koyan, göreve geldiği günden beri halk ve STK’lar ile arasındaki sıkı diyaloglarıyla dikkat çeken Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay İstanbul Sultanbeyli Kaymakamlığına atanırken, yerine ise Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban atandı. 15 Ağustos 2013 tarihinde Sinop Gerze Kaymakamlığı’ndan Çerkezköy Kaymakamlığı’na atanan Metin Kubilay, Çerkezköy’deki görev süresince eğitimin bütün kademeleri ile yakından ilgilendi. Eğitim Kampüsünü Çerkezköy’de hayata geçiren Kubilay, iptal edilen tren seferlerinin yeniden bölgeye kazandırılmasında büyük katkıları olmuştu.

 

ATİLLA SELAMİ ABBAN KİMDİR?

 

1956 yılında Denizli’de dünyaya gelen Çerkezköy’ün yeni Kaymakamı Atilla Selami Abban ilk, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladı.. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren Abban, Denizli maiyet memuru olarak mesleğe başlayıp sırasıyla Çorum-Mecitözü, Erzurum-Tortum Kaymakamlıkları, Diyarbakır Vali Yardımcılığı, Muğla-Datça Kaymakamlığı, Muğla Vali Yardımcılığı, İzmir-Çiğli Kaymakamlığı, Yozgat Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra Ağustos 2010 tarihinden itibaren Yalova Vali Yardımcılığı’na atandı. 6 yıldır Yalova’da Vali Yardımcılığı yapan evli ve iki çocuk babası Atilla Selami Abban yayınlanan Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları kararnamesi ile Çerkezköy’ün yeni Kaymakamı oldu.

 

SİNOP VALİ YARDIMCISI MEHMET YÜZER KAPAKLI KAYMAKAMLIĞI'NA ATANDI

 

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası geçici olarak Diyarbakır'ın Ergani ilçesine atanan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün yerine vekaleten Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik atanmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın 2016 / 861 sayılı kararnamesi ile Kapaklı Kaymakamlığına Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer atandı.

 

TEKİRDAĞ’DA DA ATAMALAR OLDU

 

Dün yayımlanan Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları Kararnamesi ile Tekirdağ Vali Yardımcıları Ahmet Büyükçelik Kocaeli Vali Yardımcılığına, Aydın Tetikoğlu Hatay Vali Yardımcılığına, Şemsettin Erkaya ise Kütahya Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı. Çerkezköy ve Kapaklı haricinde dört ilçenin de Kaymakamı değişti. Malkara Kaymakamı Osman Altın,  Akkurt Kaymakamlığına atanırken yerine Karaman Vali Yardımcısı Erkan Karahan atandı. Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan Kadirli Kaymakamlığına atanırken yerine Imamoğlu Kaymakamı Kürşat Özdemir geldi. Marmara Ereğlisi Kaymakamı Hüseyin Karameşe Manisa Vali Yardımcılığı görevine atanırken yerine Manisa Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılan Bolu Vali Yardımcılığı görevine atanırken yerine Gerede Kaymakamı Arslan Yurt atandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10