Başbakan ve Bahçeli'den ''Yeni Anayasa'' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün saat 13.00'da Çankaya Köşkü'nde bir araya gelerek anayasa değişikliği konusunu görüştü.

1.12.2016 15:36:00 0
Başbakan ve Bahçeli

 

BAHÇELİ ''GÖRÜŞME OLUMLU GEÇMİŞTİR''

 

Görüşme sonrası ilk açıklamayı yapan MHP lideri Bahçeli oldu. Bahçeli, ‘’Sayın Başbakanımızla zaman zaman bir araya gelerek ortak uzlaşı noktasında çaba sarf edilmiştir. Bugünkü görüşmemiz de son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah TBMM’ye bir metin sunulmuş olacaktır. Bu metin, artık TBMM’nin değerlendirmesi ışığında sonuçlandırıldığı takdirde hayırlı sonuçlar vereceğini temenni ediyorum.'’ dedi. Başbakan Yıldırım ise ‘’ Değerli basın mensupları MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi anayasada sınırlı bir değişiklik yapılması konusu bir süredir memleketimizin gündemindedir. Son gözden geçirmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta AK Parti olarak anayasa değişiklik teklifimizi TBMM’ye sunmuş olacağız’’ açıklamasında bulundu.

 

 

BAŞBAKAN ‘’ ÜLKEMİZ MİLLETİMİZ İÇİN İNŞALLAH HAYIRLI BİR KARAR OLACAKTIR ’’

 

Hazırlanan taslak metinde Cumhurbaşkanının seçildiği siyasi partisiyle ilişiğinin kesilmesinin yer almadığını ve yaz başında bir referandum olabileceğini de söyleyen Başbakan Yıldırım, konuşmasında,‘’Anayasada sınırlı değişiklik yapılması konusu bir süredir memleketimizin gündemindedir. Birlikte yürüttüğümüz müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir. Son gözden geçirilmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah AK Parti olarak anayasa değişikliği teklifimizi sunmuş olacağız. Tabii ondan sonraki iş meclisimizin iradesidir. Mecliste 330’u aşan bir kabulle geçmesi gerekiyor ki ondan sonra referandum süreci başlasın. Referandum süreci de milletin kararıdır. Ülkemiz milletimiz için inşallah hayırlı bir karar olacaktır diye düşünüyoruz. Biz niyet hayr, akıbet hayr anlayışıyla hareket ettik. Ülkenin gündeminin artık sistem tartışmasıyla zaman kaybetmesini istemiyorum, yapılmak istenen değişiklik bellidir. 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çıkmaza girmesiyle birlikte cumhurbaşkanının halk tarafından doğrudan seçilmesi anayasaya girmiş ve ondan sonraki seçimlerde de cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin doğrudan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Mevcut durumun anayasa ile uyumlu hale gelmesi, icra ve yasamanın yetkilerinin sınırlarının çok daha net bir şekilde belirlenmesi, parlamentonun güçlenmesi, icranın istikrarı ve güveni sağlayacak tesisi için bu şekilde değişiklik elbette ki geleceğimiz için çok yerinde bir karar olacak.’’ ifadelerine yer verdi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10