Lastikçilerde 'kış lastiği' mesaisi

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle satış yerleri ve tamircilerde hafta sonunda yoğunluk yaşanırken, las

Çerkezköy 4.12.2016 18:06:00 0
Lastikçilerde

“PAZAR GÜNÜ DE DEVAM EDİYOR”

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmesine Nisan ayına kadar izin verilmeyecek. Çerkezköy Zümbül Oto Lastik İşyeri Müdürü Ahmet Zümbül, lastikçilerin yoğun şekilde çalıştığını söyledi. Zümbül, “ Hafta içi çalışanlar araçlarındaki yaz lastiklerinin sökülerek yerine kış lastiği takım işini tatil yaptıkları Cumartesi ve Pazar günlerine denk getirerek araçlarına kış lastiği taktırıyor. Bizlerde yoğun talep karşısında araç sahiplerinin mağdur olmaması için Pazar günüde işyerlerimizi açarak kış lastiği takma mesaisi yapıyoruz. Çünkü artık kış mevsimi geldi her an hava kötüleşir ve kar düşer bu nedenle kar lastiği takmayan kalmamasın için bizlerde lastikçiler olarak bu konuda gereken katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Kimi yeni lastik alıyor, kimi ise geçen yıl aldığı lastikleri getirerek taktırıyor. Ay sonuna kadar Pazar günleri de kış lastiği takma mesaimizi devam ettireceğiz. Bizim için önemli olan vatandaşlarımıza hizmettir.”dedi.

 

“CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ”

 

Zümbül, kış lastiklerinin, ceza yememek için değil can ve mal güvenliği amacıyla takılması gerektiğini kaydederek, "2012 yılında çıkan bir genelge doğrultusunda her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği uygulaması zorunluluğu getirilmekte. Bu aşamada kış lastiğinin önemi kadar sürücülerin yetenekleri de önemli. Kış lastiğinin hamuru itibarıyla 7 derecenin altında tutuş ve duruş mesafesi, kauçuğun esnekliği nedeniyle daha fazla. Yaz lastiklerine göre kış lastiğinin yüzde 60 tutunuş mesafesi var. Buzlu ve karlı yollarda çok faydası oluyor. Can ve mal güvenliğimiz için kış lastiği çok önemli." diye konuştu.

 

VATANDAŞ LASTİKÇİLERİN PAZAR MESAİSİNDEN MEMNUN

 

Hafta içi yoğun iş tempoları nedeniyle araçlarına kış lastiği taktıramadıklarını belirten araç sahipleri de “Hafta için işlerimizden fırsat bulup araçlarımızın yaz lastiklerini sökülerek yerine kış lastiği takılması yönünde zamanımız olmaması nedeniyle tatil günümüz olan Pazar gülleri bu işlemleri yaptırma yönüne gidiyoruz. Lastikçilerinde Pazar günleri açık olması bizleri memnun ediyor  ve Pazar günleri kış lastiği takma mesaisi yapan lastikçi esnafımıza bizleri mağdur etmedikleri için teşekkür ediyoruz.”dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10