Şantaj şebekesi çökertildi

Kapaklı'da meydana gelen olayda 5 kişi, Serkan B. adlı işadamından şantaj ve tehdit yoluyla yaklaşık 60 bin TL para alırken, olayı gerçekleştiren Ahmet K., Cumali T. ve Aytekin G., yakalanarak gözaltına al?

Kapaklı 5.12.2016 09:59:00 0
Şantaj şebekesi çökertildi

OLAY 19 EYLÜL AKŞAMINA DAYANIYOR

 

Kapaklı’da meydana gelen olayda Serkan B. adlı işadamından yaklaşık 60 bin TL’yi şantaj ve tehdit yoluyla aldıkları tespit edilen 3 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Olay iddiaya göre şu şekilde gelişti; 19 Eylül akşamı aile kavgası ihbarını alan Kapaklı Asayiş Büro Amirliği ekipleri olay yerine gittiklerinde duruma müdahalede bulunarak gerekli işlemleri yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Olayın başlangıç sebebinin 19 Eylül akşamı yaşanan yasak aşk iddiası üzerine çıktığı öğrenilirken, işadamı Serkan B.’nin o gece evde yakaladığı Ahmet K.’ya hakaret ederek evden ayrıldığı ifade edildi. Olaydan yaklaşık 15 gün sonra hakaretleri kaldıramayan Ahmet K., durumu Kırklareli Cezaevinde yağma suçundan yatan akrabası Kenan T.’yi ayarak durumu anlattığı ve gerekli cezanın verilmesini istediği iddia edildi.

 

İLK OLARAK 10 BİN TL ALDILAR

 

İlk olarak Kenan T.’nin cezaevinden işadamı Serkan B.’yi arayarak yaşanan olayları anlattığı, tehdit ve şantajla kendisinden 10 bin TL istediği öğrenildi. Paranın Serkan B. tarafından Ahmet K.’ye ulaştırılmasının ardından şantaj ve tehditlerin devam ettiği iddia edilirken, Cezaevinde bulunan Kenan T., Kocaeli’nde bulunan kardeşi Cumali T.’yi ayarak işadamı Serkan B.’den para almaya devam etmeleri talimatını verdiği ifade edildi.

 

YAKLAŞIK 60 BİN TL PARA ALDILAR

 

Murat takma ismiyle işadamını arayan Cumali T., şantaj ve tehditle yaklaşık 20 bin TL aldıktan sonra şantajların ardı arkası kesilmediği öğrenildi. Cumali T., Kocaeli’nden Kapaklı’ya arkadaşı Miraç C. ile gelerek yanlarına aldıkları Aytekin G. ile işadamının dükkanına gittikleri ve yeniden kendisinden para aldıkları ifade edilirken, belli aralıklarda işadamından yaklaşık 60 bin TL para aldıkları öğrenildi.

 

KOCAELİ’NDE YAKALANDI

 

İşadamı Serkan B.’nin durumu polise anlatamadığı öğrenilirken, yaşanılan durumu işadamının bir arkadaşının ihbar etmesiyle ortaya çıktığı ve akabinde de Kapaklı Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin titiz ve başarılı çalışmaları sonucunda şahısların tespit edildiği ifade edildi. Cumali T.’nin Kocaeli’nde bulunduğunu öğrenen Kapaklı Asayiş Büro Amirliği Ekipleri, Kocaeli Kartepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile yaptıkları koordineli çalışmalar sonucunda kıskıvrak yakalamayı başardı.

 

İKİ FİRARİ ARANIYOR

 

Cumali T.’nin yanı sıra Ahmet K. ile Aytekin G. de Kapaklı’da yakalanarak gözaltına alındılar. Cezaevinden bir haftalık izne çıktığı öğrenilen Kenan T. ile arkadaşı Miraç C.’nin de firarda oldukları ve her yerde arandıkları öğrenildi. Cumali T., Ahmet K. ve Aytekin G. emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saat 11.00 sularında Çerkezköy Adliyesine çıkarıldılar. Şüphelilerden Aytekin G. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken; Cumali T. ve Ahmet K. ise tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10