Bayram: "Olumlu sonuçlar almaya başladık"

Teksif Sendikası Trakya'da Tekstil İşkolunda üretim yapan işyerlerinde sendikasız çalışan işçilerini Teksif Sendikası çatısı altında hayata geçirdiği örgütlemek için  görevlendird

Tekirdağ 6.12.2016 20:39:00 1
Bayram:

“GÖRÜŞMELER İYİ GEÇTİ”

 

Teksif Sendikası Trakya bölgesi örgütlenme den sorumlu örgütlenme Baş Uzmanı Ali Bayram, yaklaşık bir buçuk aylık görevleri süresi içinde bu güne kadar yaptıkları çalışmaların çok olumlu olduğunu belirtti. Bayram, “1 Kasım 2016 tarihi itibaren sendikamız tarafından Trakya bölgesinde örgütsüz işyerlerini örgütlemek için Bir baş uzman ve iki de uzman olarak üç kişi olarak görevlendirildik. Arkadaşlarımızla birlikte bu güne kadar sendikasız iş yerlerinde çalışan emekçi yani işçi arkadaşlarımızla örgütlenme konusunda yaptığımız görüşmeler oldukça iyi geçti ve geçiyor. Görüşmelerimizden olumlu sonuçlar almaya başladık” dedi.

 

“ÖRGÜTLÜ ÇALIŞMANIN FAYDALARINI ANLATIYORUZ”

 

Bayram “ Teksif Sendikası Trakya örgütlenme uzmanları olarak önceliğimiz Trakya bölgesinde tekstil iş kolunda faaliyet gösteren sendikasız işyerlerinde çalışanlarla bir araya geliyoruz ve sendikalı yani çalıştıkları yerde örgütlü olarak çalışmalarının kendilerine getireceği artıları ve faydaları anlatıyoruz. Bugüne kadar tekstil iş kolunda örgütsüz çalışan işçi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde kendilerini Teksif  Sendikası çatısı altında yer almaları halinde bir çok sosyal haklar başta olmak üzere tüm yasal haklardan yararlanacaklarını ve bu nedenle sorun ve sıkıntılarının giderileceğini anlattık ve anlatmaya da devam ediyoruz” dedi.   

 

YAKLAŞIMLAR OLUMLU

 

Ali Bayram , bu güne kadar yaptıkları görüşmelerde örgütsüz çalışanların sendikaya sıcak baktıklarını ve yaklaşımlarının da olumlu olduğunu belirterek “Teksif Sendikası örgütlenme uzmanları olarak örgütsüz çalışan iş yerlerindeki insanlarımızı zoraki değil onlara gerçekleri anlatarak mağdur olmamaları için örgütlenmenin yasal hakları olduğunu ve sendikalı olduklarında da hak ve hukuklarını arayabileceklerini, emeklerinin karşılığını daha iyi alabileceklerini söylüyoruz.  Şu anda Trakya bölgesinde 1041 büyük  ve küçük ölçekli tekstil işkolunda üretim yapan işyeri var. Göreve başladığımız günden bu yana yaklaşık 10 örgütsüz çalışan 10 işyerindeki işçi kardeşlerimizle bir araya gelerek görüşmeler yaptık. Ayni yerlerde çalışanlarla da daha görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Bizim önceliğimiz örgütsüz çalışan kesimi örgütlendirme oluşumu içinde yer almalarını sağlamak bu nedenle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Amacımız kısa zamanda Trakya bölgesinde ki tekstil iş kolunda örgütsüz çalışanları Teksif Sendikası Trakya örgütlenme uzmanları örgütlü hale gelmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

 

GERİ DÖNÜŞÜM ALMAYA BAŞLADIK

 

Bayram “ Ayni zamanda örgütsüz çalışan işyerlerindekilerin bir takım sıkıntılarının bulunduğunu ve bu sıkıntılarının da ancak örgütlü olduklarında son bulacağını dile getiriyoruz. Örgütlenmiş işyerlerinde çalışma koşullarının çok daha  iyi olduğunu ve iş sağlığı iş güvenliğinin de bulunduğunu anlatıyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızın olumlu meyvelerini inşallah yeni yıl itibaren görmeye başlayacağız. Örgütsüz çalışanlarla yaptığımız görüşmeler bunu göstermeye başladı. Görüşme yaptığımız kişilere de kafalarına takılan her hangi bir soru yada sormak veya bilgilenmek istedikleri konular olduğunda da bizleri aramalarını söylüyoruz. Bu konu da bir çok geri dönüşüm aldık” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


Pınar Gürbüz
9.11.2022 10:34:16
Ali Bayram beyle görüşme yapmam lazım

0282 726 91 91
0282 747 65 10