15 Temmuz kahramanları Çerkezköy'de

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında meydanlara çıkan kara gecenin tanıkları, Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi' kapsamında Çerkezköyâ

Çerkezköy 7.12.2016 20:54:00 0
15 Temmuz kahramanları Çerkezköy

O GECE YAŞADIKLARINI ÇERKEZKÖYLÜLER İLE PAYLAŞTILAR

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan gazi Safiye Bayat, Musa İlhan ve Üzeyir Civan, o gece yaşadıklarını Çerkezköylüler ile paylaştı. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve yüzlerce vatandaş katılırken, siyasi partililerin programa katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.  

 

“2.KURTULUŞ DESTANININ ADIDIR”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 15 Temmuz gecesi vatandaşların göstermiş olduğu direnişin ülkenin 2. Kurtuluş Savaşı niteliğinde olduğunu kaydetti. Kubilay “ Milletin silahını asıl sahibi olan millete çeviren asker kılığına girmiş hain Fetullahçı Terör Örgütü mensupları ülkeyi işgal etmek istediler. Fakat aziz milletimizi meydanları, sokakları boş bırakmayarak ülkesine ve milli iradesine sahip çıktı. Hukuk devletini savunmak için milletimiz büyük bir destan yazmıştır. Bu destan 242 aziz şehidimiz ve 2 bin 194 gazimizin kanıyla yazılmıştır. Bu şanlı direniş nesillerce aktarılacak ve anlatılacaktır. 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizin hatırasını yaşatmak asli görevimizdir. 15 Temmuz ülkenin 2. Kurtuluş destanının adıdır” diye konuştu.

 

TÜRK MİLLETİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI

 

Kubilay'ın konuşmasının ardından hain kalkışma gecesi yaşananları konu alan bir sinevizyon gösterimi yapılarak o gece yaşananlar tekrar hatırlatıldı. İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gazi olan Safiye Bayat, 15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Kara bir gecenin, şehit ve gaziler için beyaz ve aydınlık, mertebesi yüksek bir gece olduğunu belirten Bayat, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını hiçbir zaman unutamayacağını kaydetti.

 

“SADECE ÜLKEMİ DÜŞÜNÜYORDUM”

 

Allah'ın her zaman inananlarla beraber olduğunu ifade eden Bayat, 15 Temmuz gecesi ekranlara yansıyan görüntülerde köprüde işgalci askerleri ikna etme çabasında iki türlü türlü şiddet ve sözlü saldırılara maruz kaldıklarını kaydetti. Bir askerin ateşi sonrası ayağından yaralandığını kaydeden Bayat “ Askerlere o gece yapılanın yanlış olduğunu anlatmak için bir cesaretle boğaz köprüsüne gittim. Fakat askerleri sözlerimle tam ikna etmek üzereyken komutan bana sözlü ve fiili şiddette bulundu. Ardından bacağımda bir sızlama hissettim fakat acımıyordu. O an sadece ülkemi düşünüyorum” dedi.

 

“DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR”

 

15 Temmuz gazilerinden Musa İlhan da bu milletin teröristler ile verdiği mücadelenin dünyaya örnek olduğunu belirtti. Bugün aynı şekilde bir olay yaşansa hiç düşünmeden tankların, topların, tüfeklerin önünde durabileceğini vurgulayan İlhan, şehit Ömer Halis Demir yerinde olmayı çok istediğini sözlerine ekledi. İlhan “ O gece AKKOM’un darbeci askerlerden geri alınması için çaba gösterdik” diyerek Harbiyeli genç subay adaylarının kandırıldığını fark etmeleri üzerine ikna çabalarına girdiklerini kaydetti.

 

“DÖRT POLİS ŞEHİT EDİLDİ”

 

Kolunu kaybeden Üzeyir Civan ise bu vatan için kolunu değil canını vermeye seve seve hazır olduğunu söyledi. Türk milletinin birlik ve beraberliği ile hainlerin amaçlarına ulaşmalarına izin verilmediğini anlatan Civan, bu vatan sahip çıkılması gerektiğine işaret etti. Civan “ 15 Temmuz gecesi ailem ve akrabalarım ile birlikte Başbakanlık çalışma ofisine doğru gidiyorduk. O esnada bir kısım askerin direnenlere ateş açması sonucu yaralandım ve gözümün önünde dört polis şehit edildi” dedi.

 

“KOLUMU KAYBETTİM AMA VATANIMI KAYBETMEDİM”

 

Yaşadıklarını anlatırken duygulanan Civan “ Polis, asker kardeştir sloganları atarak yürüyorduk. Bariyerlerin üzerindeyken bir kısım askerin bize doğru geldiğini gördüm ve onlarla konuşmak için harekete geçtim. Çimlerin üzerine mevzi alan askerler beni fark edince ateş açtı ve o esnada sol kolumun sarktığını fark ettim. Kolumu tutarken, bana üç Türkmen genç yardım etti. Çok duygulandım. Allah onlardan razı olsun. Ben kolumu kaybettim ama vatanımı elhamdülillah kaybetmedim. O gece yaşadıklarımı asla unutamam. O gece canlarımızı hiç düşünmeden hainlerin karşısında durduk. Yaşlısı, genci, kadını herkes hainlerin karşısında durdu. Bana o gece yardımcı olan vatansever millet çocuklarına ve bizi buraya davet eden Kaymakamımız Metin Kubilay'a çok teşekkür ederim" diye konuştu.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10