Danış'tan iyi haber

Beşiktaş-Dinamo Kiev maçını izlemek üzere Çorlu'da gittiği bir kafede silahlı saldırıya uğrayan Çerkezköylü başarılı iş adamı Ersin Danış, bacaklarından yaralandı. İlk mÃ

Çerkezköy 8.12.2016 13:57:00 0
Danış

KAFE SİLAH SESLERİ İLE YANKILANDI

 

Olay önceki gün saat 23.00 sularında Çorlu’ya bağlı Hürriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir kafede meydana geldi. İddiaya göre Çerkezköy’ün tanınan iş adamlarından Ersin Danış, arkadaşları ile birlikte Beşiktaş-Dinamo Kiev maçını izlemeye bir kafeye gitti. Bu sırada kafeye giren Murat G. isimli şüpheli, Danış ve arkadaşlarının arkasında bulunan masaya oturdu. Arkasına dönen Ersin Danış, silahı kendisine doğrultan Murat G. ile göz göze geldi. Bir süre sonra kafede silah sesleri duyuldu. Murat G. isimli şüphelinin iş adamı Danış'a 5 el kurşun sıktığı, bunlardan 2'sinin isabet ederken 3'ünün ıskaladığı öğrenildi. Murat G. daha sonra olay yerinden 34 ZT 94 plakalı araçla ayrılarak kayıplara karıştı.

 

İLK MÜDAHALE ARKADAŞLARINDAN GELDİ

 

Silahlı saldırı sonucu iki bacağından yaralanan Ersin Danış’a ilk müdahale birlikte maç izlemeye gittikleri arkadaşları tarafından yapıldı. Danış, daha sonra haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Çorlu’da özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olayın zanlısı Murat G.’yi yakalamak için geniş kapsamlı arama çalışması başlattı. Murat G. ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kısa süre sonra polise teslim olacağını belirtti.

 

‘’ADALET YERİNİ BULACAKTR’’

 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken silahlı saldırıya uğrayan Danış, tedavi gördüğü hastaneden dün taburcu edildi. İki kurşunla bacaklarından yaralanan Ersin Danış çirkin saldırının bir alacak verecek meselesinden ziyade tehdit ve şantaj yoluyla kendisine gözdağı verilmek için yapıldığını kaydederek, olayın yargıda olduğunu ifade etti. İş adamı Danış, ‘’Bu aşamada çok şey söylemek istemiyorum adalet yerini bulacaktır. Ancak beni üzen tek şey benim bir işadamı olarak Çorlu'da bir restoranta gitmem maç izlemek üzere bir restoranta gitmem ve olayın burada meydana gelmiş olması. Öte yandan bu saldırının, siyasi bir kimliğimin oluşu ve AK Parti’de siyaset yapıyor olmam nedeniyle hem beni hem partimi yıpratmak üzere yapıldığına inanıyorum. Yasal haklarımı saklı tutmak kaydıyla kamuoyunun doğru bilgilenmesini istedim. 30 yılı aşkın süredir Çerkezköy'de ve Çorlu’da da süren ticari hayatımızda hem aile olarak hem birey olarak bizim ticaretimizin ve siyasetimizin kimlerle hangi seviyede olduğunu kamuoyu iyi bilmektedir. Kamuoyunu doğru bilgilenmesi adına bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.’’ dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10