Kış lastiği uygulaması yapıldı

1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği uygulaması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile uygulanmaya başlandı. İlçe Emniyet Mü

Çerkezköy 9.12.2016 19:27:00 0
Kış lastiği uygulaması yapıldı

UYGULAMA ZORUNLU

 

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kış lastiği kontrollerine başladı. 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği uygulaması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yayımladığı genelge ile uygulanmaya başlarken, bu uygulamanın ticari faaliyet gösteren bütün araçlarda (minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici..) uygulanmasının zorunlu olarak öngörüldüğü ifade edildi.

 

UYGULAMADAN MEMNUN OLDUKLARINI İFADE ETTİLER

 

Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Cengiz Topel Caddesi Tepe Emlak konutları çıkışında yaptığı kontrollerde, lastiklerin diş derinliklerini ve kış ayları için üretildiklerini belirten logolara(M S) sahip olup olmadıklarını denetledi. Denetimde, araçlarında kış lastiği bulundurmayan sürücülere 612 lira idari para ve trafikten men cezası uygulandı. Kış lastiği olmazsa karlı yollarda gidilemeyeceğini dile getiren şoförler uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

 

KIŞ LASTİKLERİNİ TAKTIRMALARI GEREKİYOR

 

Bazı araç sürücüleri uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Hepimizin can güvenliği için gerekli bir uygulama. Kış lastiği olmayanlara uygulanan ceza normaldir. Neticede bu uygulama bizlerin can güvenliği için yapılıyor. Vatandaşların can ve mal güvenliği için kış lastiklerini taktırmaları gerekiyor” açıklamasında bulundular.

 

YAZILI AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise kış lastiği olarak geçen lastik türlerinin, üzerinde ‘M S’ veya ‘kar tanesi’ (snowflake) işareti bulunduğu, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenen, sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türü olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca, sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastiklerin de bu kategoriye girdiği ifade edildi.

 

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

 

Trafik ekipleri tarafından yapılan uygulamalar kapsamında bir ticari araç şoförünün kış lastiği takmadığı tespit edilirken, 612 lira idari para cezası uygulandı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamaların aralıksız devam edeceği öğrenildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10