26 girişimci adayı sertifikasını aldı

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) kapsamında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun kursiyerleri dün gerçekleştirilen programda sert

Çerkezköy 9.12.2016 19:30:00 0
26 girişimci adayı sertifikasını aldı

HİBE DESTEĞİ DE ALACAKLAR

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun kursiyerleri sertifikalarını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın elinden aldılar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları kapsamında ve vatandaşların talebi doğrultusunda açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunda 26 kursiyer 32 saat süren eğitim programını başarı ile tamamlayarak KOSGEB’in girişimci adaylarına sağladığı hibe desteğinden yararlanma hakkına sahip olacaklar. Girişimci adayları açacak oldukları işyerlerinin faaliyet alanları ile ilgili iş planı hazırlayarak sundukları takdirde uygun görülen adaylara KOSGEB’den 50 bin TL’ye kadar hibe verilebilecek.

 

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu eğitimi Çerkezköy’de gerçekleştirilmesinden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden kursiyerler “ Bizlere bu sertifikayı kazandırmakla adeta altın bilezik dağıttınız. Biz girişimciler olarak bizleri cesaretlendirdiniz. İnşallah bu sertifikanın ardından hibe desteğinden faydalanır, Çerkezköy’de çeşitli sektörlerde işyerleri açarız. Bu işyerinin açılışını da Belediye Başkanımızla yapmak isteriz” diye konuştular. Sertifika törenine katılan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursuna vatandaşların taleplerinin yoğun olduğunu ifade ederek ikinci kurs programı açılacağı müjdesini verdi.

 

Haber / Sibel BAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10