Okullarımızın başarı oranı her yıl düşüyor

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, İlçe Başkanı Alper Tunga Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamuran Varma ve Mehmet Kolkıran ile dün Çerkezköy Haber Gazetesi'nin ziyaret ederek,

Çerkezköy 13.12.2016 19:19:00 0
Okullarımızın başarı oranı her yıl düşüyor

VİZYONLU BİR EKİP ŞART

 

Gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılanan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, Çerkezköy’ün büyük bir atak içinde olduğunu belirterek, ‘’Bu atak sonucu müthiş bir göç var. Tekirdağ genelinde 28 bin göç alınırken; bunun 18 bini Çerkezköy ve Kapaklı’da gerçekleşti. Gelen nüfus çok nitelikli değil. Dolayısıyla zaten var olan eğitim alanındaki sorunlara, göç ile gelen nüfusun çocuklarının eğitimleri de ekleniyor. Bu sorunların aşılması için vizyonlu bir ekip şarttır.” dedi.

 

EN BÜYÜK SERMAYE İNSAN SERMAYESİDİR

 

 ‘’En büyük sermaye insan sermayesidir. Çerkezköy eğitiminin fakirleşmesinde bir diğer unsur da kaliteli idarecilerin tarumar edilmesidir.’’ diyerek konuşmasını sürdüren Doğan, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2011’den beri büyük sancılar içinde aşiret kafalı bir anlayışla yönetildiğini öne sürdü. Doğan, ‘’Sendikal partizanlık yapıldı. Bu da ilçe eğitimine huzursuzluk ve başarısızlık olarak yansıdı. Okullarımızın başarı oranı her yıl düşüyor. 2011’den önce sınavlarda destanlar yazan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi gittikçe irtifa kaybetti. HFZ ve ÇTSO okulları, akademik eğitim veren okullardır. Dolayısıyla bu okullara sayısaldan anlayan müdürler atanmalıydı. Siz HFZ’ye Beden Eğitimi Öğretmeni’ni müdür diye atarsanız okulların başarısı elbette düşer.’’ açıklamasında bulundu.

 

Haber / Sevim Bozkurt


0282 726 91 91
0282 747 65 10