Sesimizi duyan yok mu?

Nüfusu 30 bini aşan Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi'nde tek bir memur ile hizmet vermeye çalışan PTT şubesinde normal işlem yaptırmak ve fatura ödemek isteyen vatandaşlara işsizlik ve eme

Çerkezköy 13.12.2016 19:24:00 0
Sesimizi duyan yok mu?

Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Kızılpınar Şubesi’nde personel sayısı eksikliği vatandaşı canından bezdirdi.  Tek vezne ve tek personel ile hizmet vermeye çalışan PTT Kızılpınar Şubesi’nde yaşanan bu sorunun faturası ise vatandaşa çıkarıldı.

 

TEK MEMUR İLE HİZMET VERİYOR

 

Kızılpınar halkına bir memurla hizmet götürmeye çalışan PTT Şubesi’nin personel sıkıntısı yüzünden iş göremez hale geldiğini belirten vatandaşlar, gerek posta gönderilerini, gerekse maaş ve havalelerini alırken uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. İşlemlerin normal şekilde sürmesinin sağlanması amacıyla Kızılpınar PTT Şubesi'ne memur takviyesi yapılmasının gerekliliğine işaret eden vatandaşlar, PTT'nin kurumsal eksikliğinin kendilerine eziyet olduğunu kaydetti.

 

“YAZIK DEĞİL Mİ BOŞA GEÇEN ZAMANIMIZA”

 

PTT´ye yolları düştüğünde hep aynı çileyi yaşadıklarını belirten vatandaşlar, daha kolay hizmet almak istediklerini, bunun için de yeterli memur ve iş düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. İşlerini bırakarak PTT´de işlem yapmaya geldiklerinde kuyrukta büyük zaman kaybına uğradıklarından yakınan vatandaşlar, "Yazık değil mi bizim boşa geçen zamanımıza? Bunca insan bütün işini gücünü bırakıp buralarda saatlerce bekliyor ama kimsenin umurunda değil. İçeride adım atacak yer yok, dışarıda ise ayakta duracak derman yok, bizim çilemiz ne zaman bitecek.” diye dert yanıyorlar.   

 

BİZİ ANLAYAN KİMSE YOK MU ?

 

Öte yandan kuyrukta bekleyen başka bir yaşlı vatandaş ise “ 65 yaş üzeri yaşlılara üç aydan üç aya verilen 5 kuruşluk maaş için saatlerce bekliyoruz. Bu bize eziyet değil mi? İçeride 1 memur var. Dışarıda ve kuyrukta ise gördüğünüz gibi onlarca insan. Bizi anlayan kimse yok mu? Yaşanan izdihamın önüne geçebilmek ve vatandaşların işlemlerini yapmalarında sıkıntı yaşanmaması için gişeye maaş günlerinde birden çok memur görevlendirilmesi gerekmez mi? ‘’ diyerek serzenişte bulundu.

 

KONU VALİLİĞE GİTTİ

 

Vatandaşların PTT işlemlerini gerçekleştirirken sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli “ Şubede üç memurun bilgisayarları ve yeri hazırken aylardır atama yapılmadı. Bir memur 30 bin nüfuslu Kızılpınar Mahallesi’nin PTT işlemlerine cevap vermek zorunda kalıyor. Bu da işlemlerin uzamasına sebep oluyor. Personel yetersizliği konusunda ilgili tüm kurumlara gerekli müracaatlar yapılırken, bölge milletvekillerimiz de bu konuyu TBMM’de gündeme getirmişti.  Konuyla ilgili 26 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "29. Muhtarlar Toplantısı"nda yetkililere halkımızın sıkıntı ve taleplerini ilettim. Daha sonra İç İşleri Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazıda konunun Tekirdağ Valiliği’ne iletildiğini ve yakın zamanda memur ataması yapılacağı yer alıyordu. İnşallah vatandaşlarımızın mağduriyetini devlet büyüklerimiz en kısa zamanda giderir.” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10