BORÇ MİLLETE YÜKLENDİ

CHP Tekirdağ Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi(NATOPA) Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı Faik Öztrak, TBMM Genel Kurulu'nda Ekonomi Bakanlığı Bütçesi üzerinde konuştu. 14 yıllık AKP iktidarı

Tekirdağ 15.12.2016 19:08:00 0
BORÇ MİLLETE YÜKLENDİ

BU PARAYLA 10 TANE YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ YAPILIR

 

Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle ortaya çıkan her sorunda “kandırıldık” demesini eleştiren Öztrak, hükümetin 2009 yılında döviz geliri olmayan şirketlerin dövizle borçlanmasının önünü açmasının sonuçlarının bugün görüldüğüne ve o günden bu yana özel sektörün artan döviz borçları nedeniyle kurdaki her dalgalanmada ciddi zarar ettiğine dikkat çekerek, ‘’Başbakanın ‘Dolardan bize ne; dolsa ne olur, dolmasa ne olur?’ dediği Ekim ortasından bu yana şirketlerin kur farkı zararı 80 milyar TL oldu. Bu parayla 10 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılır.’’ diye konuştu.

 

ÜLKE SEVR KOŞULLARINA GERİ DÖNDÜ

 

Öztrak, 14 yıl istikrar türküleriyle Türkiye’yi tek başına yöneten iktidarın, şimdi ülkeyi ancak OHAL’le yönetebildiğini ve hükümetin bazı üyelerinin bu durumu, ‘’Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana karşılaşılan en sıkıntılı dönem” olarak tarif ettiğine değinerek ‘’Bu Lozan Anlaşması’nı beğenmeyen kadroların, güzel ülkemizi bugün yeniden Sevr koşullarına getirdiklerinin itirafıdır.’’ dedi.

 

EKONNOMİ İFLAS ETTİ

 

Ekonominin iflas ettiğini söyleyen Öztrak, ‘’Bunu Cumhurbaşkanı, ‘Tulumbada su bitti’ diyerek tüm dünyaya ilan etti. Peki, tulumbada su neden bitti? İktidar, göreve geldiği dönemde küresel piyasalara sel olup akan dolarları kalıcı sandı. Borç olarak gelen Dolarları har vurup harman savurdu. Ülkeye hazmedebileceğinin üzerinde dolar girmesine göz yumdu. TL aşırı değerlendi, ihracatçı cezalandırıldı, ithalatçı sevindirildi. Cari açık rekorlar kırdı. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısının övündüğü gibi devletin borcu ülkenin gelirine oranla 39 puan düştü. Ama vatandaşın ve şirketlerin borcu aynı dönemde 60 puan arttı. Borcu devletin sırtından aldınız, milletin sırtına bıraktınız.’’ dedi.

 

BİR GECEDE YÜZDE 20 ZENGİNLEŞTİK

 

TÜİK’in açıkladığı revize edilen son milli gelir rakamlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan CHP’li Öztrak, ‘’Tulumbada su bitince iktidar, müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırmaya başladı. TÜİK bir kalem oynattı, Türkiye bir gecede yüzde 20 daha zengin oldu. Tasarruf sorunu falan kalmadı. Meğer bugüne kadar yanlış veriler üzerinden yanlış politikalar üretip boş yere milleti bunaltmışsınız. Yoksa burada da mı kandırıldınız?’’ dedi.

 

SARAY RAKAMLARA MÜDAHALE Mİ ETTİ?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhtarlar Toplantııs’ndaki ‘’TÜİK verileri açıklandığında ekonominin gayet iyi olduğu görülecek.’’ sözlerini eleştiren Öztrak, ‘’Anlaşılan bu rakamları millet görmeden Saray gördü. Şimdi ben soruyorum: Saray bu rakamlara müdahale etti mi? Saray’ın bu açıklaması TÜİK’in rakamların toplanması, işlenmesi ve yayımlanması konusundaki bağımsızlığına büyük bir gölge düşürmüştür. ‘’ açıklamasında bulundu.

 

Öztrak konuşmasının devamında, ‘’Hatırlatayım. Yunanistan, istatistiklerini AB standartlarına uydururken verilerle oynayan istatistik kurumu yöneticileri bugün hapis cezasıyla yargılanıyor. Brezilya’da ise önceki Cumhurbaşkanı Rousseff, bütçe açığını gizlemek maksadıyla bütçe istatistiklerine müdahale ettiği için azledildi. Allah etmesin, sizin de başınıza bir şey gelmesin diye sizi şimdiden uyarıyorum.Yine bu revizyonla şu anda önümüzdeki 2017 Bütçe Tasarısının dayandığı milli bütçe tahmin raporu ve Orta Vadeli Program da geçerliliğini yitirdi. Yapılan, Meclis’in bütçe hakkına ciddi bir saygısızlıktır. ‘’ ifadelerine yer verdi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10